Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Winnares Hel van Kasterlee pakt overall age group winst in Ironman Nice
Lotte De Vet loopt naar de winst bij de age group vrouwen in de Ironman Nice (foto: Benoit Paelinck RR)
Nieuws

Winnares Hel van Kasterlee pakt overall age group winst in Ironman Nice

Lotte De Vet, de Wuustwezelse triatlete en vorig jaar in december nog winnares van de Hel van Kasterlee, heeft zondag de Ironman Nice gewonnen bij de age group vrouwen. Ze plaatste zich op die manier rechtstreeks voor het WK Ironman in september, in datzelfde Nice. Lotte won dat in dezelfde stijl als wereldkampioene Lucy Charles-Barclay, die bij de pro-vrouwen de Ironman Nice met groot verschil won. Ook bij Lotte De Vet was de voorsprong groot op de eerste achtervolgsters. Met Bieke Trenson finishte er een tweede Belgische in de top-5. Bij de mannen was het een age group only Ironman. Berre Stock en Simon De Cuyper deden een sterke race en finishten in de top-11.

Lotte De Vet wint tegen Israelische kampioene wielrennen

Lotte De Vet had in de golven van de Middellandse Zee een sterk zwemnummer. Ze kwam na 3,8 km in 59’16 als derde overall uit het water. Bieke Trenson volgde daar als zesde. In de 180 km fietsen speelde Groot Vetje copycat van Lucy Charles. Ze wisselde met bijna 20 minuten voorsprong op de Israelische kampioene wielrennen Antonina Reznikov, die vorig jaar nog 7de werd in het WK Powerman duatlon in Zofingen. In principe komt Reznikov volgens de Ironman regels dan ook niet in aanmerking voor een age group klassering.

In de marathon begon Reznikov tijd goed te maken op Lotte De Vet, maar de Wuustwezelse, die vorig jaar nog een wereldrecord zette in de marathon van Barcelona met lopen met een rolstoel, bleef haar eigen tempo lopen. Lotte won de Ironman Nice in 10u14’02 met 5’25 voorsprong op Reznikov. De Francaise Diane Baize en de Zwitserse Patricia Circelli werden derde en vierde. De Belgische Bieke Trenson werd knap vijfde overall in 10u36’55 op 22’53 van Lotte De Vet en pakte de overwinning in de F35 categorie.

Berre Stock en Simon De Cuyper in top-11

Zowel Berre Stock als Simon De Cuyper maakten er in de 42 km lopen een ware inhaalrace van. Berre liep naar de achtste plaats overall in 9u15’58, goed voor een bronzen medaille bij de M25 en wellicht een slot voor het WK Ironman in Kona. Ook Simon De Cuyper mag dromen van een Hawaii-slot. Hij werd derde in de M35 categorie in 9u19’23 met een marathontijd van 2u46! Bij de M45 was er een Belgische dubbel. De verrassende Emmanuel Bruyneel pakte de winst voor de Limburgse triatleet Guy Achten. Christian Meuser lag bij publicatie in 4de positie bij de M65.

Belgische triatleet tweede in 70.3 Ironman Nice

Sander Clerebaut (l) op het podium van de 70.3 Ironman Nice (foto; 3athlon.be)
Sander Clerebaut (l) op het podium van de 70.3 Ironman Nice (foto; 3athlon.be)

Tegelijk met de Ironman Nice werd ook de 70.3 Ironman gehouden, over de halve afstand. De Belgische triatleet Sander Clerebaut pakte uit met een sterke prestatie en werd knap tweede in de age group only race. De Franse triatleet Damien le Mesnager won de halve triatlon in 4u23’28. Sander Clerebaut werd op 6’48 tweede. Sam Gabriëls werd vierde in 4u30’56 en miste het podium op 15 seconden na. Clerebout en Gabriëls zaten in dezelfde age group als le Mesnager en pakten zilver en brons bij de M25. Zij mogen allicht een slot claimen voor het WK 70.3 Ironman in Taupo.