Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Arnaud Dely pakt Europese titel duatlon, ook goud bij de beloften voor België
Arnaud Dely pakt de Europese titel duatlon in Coimbra (foto: 3athlon.be)
Duathlon

Arnaud Dely pakt Europese titel duatlon, ook goud bij de beloften voor België

Arnaud Dely is zaterdag Europees kampioen duatlon geworden op het EK in het Portugese Coimbra. De Belgische duatleet zorgde voor de verrassing door zelf in de aanval te gaan met twee Nederlanders, hoewel er maar liefst 7 Belgen vooraan in de ruime kopgroep zaten. In het lopen maakte Dely het mooi af. Hij pakte het goud voor de Spanjaard Javier Martin en de Fransman Benjamin Choquert. Martin Oldenhove maakte het Belgische feestje compleet door op de 10de plaats te finishen en de Europese titel te pakken bij de beloften.

Was het een tactische zet van Arnaud Dely, wou hij op de verrassing spelen, of wou hij niet in een lastig Belgisch ploegenspel terecht komen? Het was alleszins verrassend dat net Arnaud voor de aanval koos op de fiets samen met Nederlanders Valentin Van Wersch en Thomas Cremers. De andere Belgen bleven zitten, maar ook de Fransen, die ook met veel volk vooraan zaten, reageerden niet. En zo kreeg Arnaud Dely een vrijgeleide om het in het lopen, zijn sterkste nummer, af te maken.

Arnaud Dely pakte de Europese titel en schreeuwde zijn vreugde uit bij de finish. De Spaanse Javier Martin werd tweede met kleine voorsprong op de Franse duatleet Benjamin Choquert. Vincent Bierinckx werd zesde, Nicolas Schyns liep naar een mooie achtste plaats en Martin Oldenhove was de vierde Belg in de top-10, goed voor de Europese titel bij de beloften. Stef Corthouts finishte 12de en pakte brons bij de U23. Angelo Vandecasteele werd 14de, Thibaut De Smet 18de en Michiel Stockman 22ste.

Bij de vrouwen won de Francaise Marion Legrand Europees goud in een langgerekte spurt met onze landgenote Jeanne Dupont, die wel Europees kampioene werd bij de beloften!

Uitslag EK duatlon Coimbra mannen