Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
22 minuten triatlon op scherpst van de snee, youngsters winnen supersprint finales T3 triatlon Willebroek
Spectaculaire pontonstart bij de T3 Series in Willebroek (foto: Triatlon Vlaanderen/Stijn Audooren)
Nieuws

22 minuten triatlon op scherpst van de snee, youngsters winnen supersprint finales T3 triatlon Willebroek

In de thuishaven van Triatlon Vlaanderen kregen we afgelopen zaterdag een speciale editie van de T3 Team Triatlon Series, die werd gewonnen door Rhune Vansteenkiste en Wout Ghielens. Reeds vroeg in de ochtend mocht het jonge geweld tijdens de heats strijden voor een plaatsje in de finale, die dan weer in de avond plaatsvond. 3 heats bij de heren en 2 bij de dames zorgden in de ochtend voor een tactisch steekspel tijdens de 300 m zwemmen, 8 km fietsen en 1.500 m lopen. Hierbij mochten telkens de 6 beste heren, en de 5 beste dames, doorgaan naar de finale. Die startlijst werd telkens nog aangevuld met de twee snelste verliezende tijden.

Tijdens alle heats bleef er steeds een groot peloton samen, waardoor de kwalificatie voor de finale werd bepaald door een splijtend loopnummer. De grootste slachtoffers bij de heren waren Raphael Michaux, Ibe Baelde, Donald Hillebregt, Niels Vanhove en Ben Vyvey. Dat is dan meteen ook de uitslag van onze top-5 in de B-Finale. Bij de dames waren het de verwachte speerpunten die in de finale mochten starten.

TriGT nam met Peter Denteneer en Tuur Lemmens onmiddellijk het voortouw in het zwemonderdeel van die finale. Youngster Runar De Meulenaere wrong zich vlot tussen de twee ervaren atleten in. Toch kregen we op de fiets als gauw een grote hergroepering. Hier en daar kwamen er wat aanvallen op de fiets, maar op het vlakke en weinig technische parcours langsheen de roeivijver van Willebroek was ontsnappen onmogelijk.

Na een spectaculaire snelle wissel vertrokken Erwin Vanderplancke en Lukas Maes zij aan zij, maar al gauw konden Wout Ghielens en Jasper Devos overnemen op zoek naar de winst. Het was Ghielens die zeer overtuigend de winst kon nemen. Tevreden kon hij nog uitbollen in het
zicht van de meet. Jasper Devos werd mooi tweede op 4 seconden. De ervaring van Erwin Vanderplancke speelde in zijn voordeel om Seppe de Graef naast het podium te duwen. Lukas Maes eindigde uiteindelijk vijfde.

Sprintfinish bij de vrouwen

Bij de vrouwen kregen we een sprintfinish tussen Rhune Vansteenkiste en Hannelore Willen. Zij waren de snelste loopsters van een kopgroep van acht triatletes. Rhune haalde het nipt in de spurt voor Hannelore, die een seconde later over de streep kwam. International Severine Bouchez werd op negen seconden van Vansteenkiste derde voor Lotte Vandekerckhove en Hasse Fleerackers.

In de tussenstand van de T3 series bij de heren staat SP&O zo 5 punten voor TRIGT en 10
voor KTT. Bij de dames klimt dan weer 3MD naar de top met 52 punten voorsprong op
eerste achtervolger KTT en 54 voor SP&O.

Uitslag T3 Series A finale 1ste Divisie mannen Willebroek

Uitslag T3 Series B finale 1ste Divisie mannen Willebroek

Uitslag T3 Series Finale 1ste Divisie vrouwen Willebroek