Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Fulcrum Sharq: Snelle wielen met coole looks voor elk type ondergrond
Extra

Fulcrum Sharq: Snelle wielen met coole looks voor elk type ondergrond

Fulcrum kwam onlangs met de nieuw SHARQ wielset op de markt. Een wielset dat met zijn speciale vormgeving meteen in het oog springt maar bovenal diverse kwaliteiten combineert waardoor je zowel op als naast de weg (offroad) je volledig kan uitleven. In tijden dat het gravelen steeds populairder wordt maar de weg even belangrijk blijft zeer mooi meegenomen!

De nieuwe Sharq wielen hebben een mix van soepelheid, reactiviteit, aerodynamica en comfort. Zeker dat laatste is niet onbelangrijk als je weet dat deze wielen ontworpen zijn voor te rijden om divers terrein. Maar uiteraard springt ook voor ons het woord aerodynamica eruit, een kenmerk. dat voor menig triatleet toch wel een must is. De nieuwe wielen hebben een velg breedte van 25 mm die voor een compromis moet zorgen om zowel racebanden als de wat grovere gravelbanden te kunnen gebruiken.

Belangrijk om weten is dat de minimale breedte van de racebanden wel 30mm moeten zijn dus dan neigen we toch al wat meer richting het kenmerk comfort. Nuja, 28mm is tegenwoordig bij velen de nieuwe standaard geworden, zelf in wedstrijden dus een 30mm band is nu ook niet die grote verandering al moet er natuurlijk rekening mee gehouden worden.

Golvende vorm

Wat meteen opvalt natuurlijk is de golvende veldrand van deze SHARQ wielen: de 2-wave Rim zoals Fulcrum deze noemt. Daardoor heeft dit wiel een wisselde velghoogte van 42 tot 47mm. Deze speciale vorm moet vooral het stuurgedrag alsook de aerodynamica ten goede komen waardoor ondank de breedte dit toch wel snelle wielen zouden moeten zijn en dat bewezen volgens Fulcrum toch wel de vele tunneltesten die ze met deze wielen ondergingen.

Met z’n 1440 gram is dit toch wel een vrij licht wielset maar de vormgeving zou er zeker moeten voor zorgen dat de impact van de zijwind perfect wordt opgevangen, meer dan een wiel met een gewone, traditionele velgvorm.

Nu al beschikbaar

De verdere technische details over zowel de spaken als de naven gaan we jullie in dit artikel even besparen, dit komt later nog aan bod wanneer wijzelf even met deze wielen zowel de weg als de gravelbanen induiken. Maar bekijk zeker de website van Fulcrum om meer details over deze wielen te raadplegen. Met een prijskaart van 2460€ zijn dit zeker niet de goedkoopste wielen die je kan aankopen maar als de prestaties zowel op de verharde als onverharde wegen top zijn, dan haal je natuurlijk een perfecte allround wielset in huis.