Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Selectie van 8 duatleten en 1 triatleet bekendgemaakt voor Multisport WK in Australië
Dolle vreugde bij de Belgische duatleten met centraal Europees kampioen Arnaud Dely op het EK duatlon in Coimbra (foto: World Triathlon)
Duathlon

Selectie van 8 duatleten en 1 triatleet bekendgemaakt voor Multisport WK in Australië

De Belgische selectie voor het WK Multisport, van 15 tot 25 augustus in het Australische Townsville, is bekendgemaakt. Dit keer is de delegatie aannemelijk kleiner dan bij het net afgelopen en voor de Belgen succesvolle EK multisport in Portugal. Louis Naeyaert, in Coimbra nog vijfde op het EK middle distance, is de enige triatleet die geselecteerd is voor het WK middle distance triatlon. Sebastien Carabin is geselecteerd voor het WK cross-duatlon. Voor de rest is er een stevige ploeg die naar het WK duatlon trekt, met kersvers Europees kampioen Arnaud Dely als één van de topfavorieten.

De duatlonploeg bestaat uit Jeanne Dupont, die in Coimbra zilver overall en goud bij de U23 pakte op het EK, als enige vrouw, en zes duatleten bij de mannen. Arnaud Dely, Nicolas Schyns, Vincent Bierinckx en Angelo Vandecasteele gaan voor de medailles bij de elites, Stef Corthouts en Martin Oldenhove komen in de U23-categorie in actie.