Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Acht Belgische triatleten dag vroeger aan de start van Ironman Pro Series 70.3 Sables d’Olonne
Frederik Van Lierde nam in 2020 afscheid van de triatlonsport in Sables d'Olonne (foto: 3athlon.be/David Pintens)
Nieuws

Acht Belgische triatleten dag vroeger aan de start van Ironman Pro Series 70.3 Sables d’Olonne

Zaterdag 29 juni bereiken we het halfweg punt van de Ironman Pro Series, met de 70.3 Ironman Sables d’Olonnes als 10de van de 20 races van het nieuwe regelmatigheidscriterium van Ironman. Dat is overigens een dag vroeger dan aanvankelijk gepland. Na de Europese verkiezingen kondigde president Macron plots vervroegde verkiezingen aan. Die vinden plaats op zondag 30 juni en dus moest ook de 70.3 Ironman Sables d’Olonne wijken voor de verkiezingen. De wedstrijd vindt dus op zaterdag 29 juni plaats, met drie Belgische vrouwen en vijf Belgische mannen bij de pro-triatleten aan de start.

Bij de vrouwen krijgen we een Waals trio aan de start, die vooral willen leren van deze ervaring in een sterkbezet profveld. Emma Claisse, Zoe Leurs en Sophie Delguste mogen het opnemen tegen de Franse favorietes Charlene Clavel, Emilie Morier en Marjoleine Pierré en tegen een sterk internationaal deelnemersveld met onder andere Nikki Bartlett, Laura Madsen, Daniela Bleymehl, Kate Curran en Maja Stage Nielsen.

Aanvankelijk stonden er bij de mannen zes Belgische triatleten op de startlijst bij de pro’s, maar Christophe De Keyser komt niet aan de start nadat hij vorige week al het EK middle distance meedeed in Coimbra. Stenn Goetstouwers, Pamphiel Pareyn, Nick Thijs, Merten Breye en Jonathan Wayaffe strijden wel mee om de laatste 3 slots bij de pro-mannen voor het WK 70.3 Ironman in Taupo. Bij de mannen staat er een bijzonder sterk deelnemersveld aan de start met onder andere wereldkampioen 70.3 Ironman Rico Bogen, ex-wereldkampioen Gustav Iden, Youri Keulen, Clement Mignon, Nicolas Mann, Thor Bendix Madsen, Cam Wurf en Rasmus Sveningsson.