Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Trainingskamp op hoogte in België voor olympische atleten bij Monte Marcella
Het 25-meter openlucht zwembad en het hoogteresort in Ledegem (foto: Monte Marcella)
Extra

Trainingskamp op hoogte in België voor olympische atleten bij Monte Marcella

Monte Marcella, het eerste hoogte-resort in Vlaanderen, wordt de komende tijd een exclusief trainingskamp voor de Belgische olympische atleten in voorbereiding op Parijs 2024. Monte Marcella opende dit jaar nog maar pas de deuren. Het Flanders Altitude Resort in het West-Vlaamse Ledegem, met ex-wereldkampioen Ironman Frederik Van Lierde als sportief verantwoordelijke, gaat een samenwerking aan met het BOIC voor de volledige maand juli waarbij Monte Marcella exclusief voor de olympische atleten gereserveerd is. Welke atleten precies Monte Marcella als trainingskamp gebruiken, wordt nog geheim gehouden.

In Monte Marcella kunnen sporters op hoogte leven en op zeeniveau trainen, wat door veel toptrainers als de ideale combinatie wordt aanzien. In de slaapkamers kan de hoogte individueel worden ingesteld. “We hebben ook de hoogtetechniek geïntegreerd in verschillende gemeenschappelijke ruimtes zoals de eetruimte, gym, bioscoop, ontspanningsruimte en meer,” vertelt ondernemer Chris Mullie, oprichter en host van Monte Marcella.

Ex-wereldkampioen Ironman Frederik Van Lierde is sportief verantwoordelijke bij Monte Marcella. “Ik wou dat er in mijn tijd zulke faciliteiten beschikbaar waren,” legt Frederik uit. “De vruchten die je ervan plukt, kunnen het verschil maken tussen de kleur van de medaille op de Spelen!” Dat viel ook al Olav Aleksander Bu op, de Noorse succescoach van Gustav Iden en Kristian Blummenfelt. Hij was keynote speaker bij het Tri & Run symposium bij de feestelijke opening van Monte Marcella een paar weken geleden. De Noorse coach was onder de indruk en zag opportuniteiten voor Blummenfelt richting de Spelen. Maar hij zal een alternatief moeten zoeken, want in juli is het resort voorbehouden voor de Belgische olympische atleten.

Olav Spahl, topsportdirecteur van het BOIC, is alvast onder de indruk van het hoogte-resort in Vlaanderen. “Monte Marcella is een fantastisch idee! Hoogteprikkels zonder te hoeven reizen naar verre oorden, in het midden van het wielerwalhalla, is een grote meerwaarde voor alle atleten. De faciliteiten in Monte Marcella zijn impressionant, een zeer sfeervolle setting, een grote meerwaarde voor alle high-performance teams, hier staat mentaal en fysiek welzijn centraal,” aldus Olav Spahl, die voorlopig nog niet laat weten welke atleten gebruik zullen maken van het trainingskamp.

Vanaf augustus staat Monte Marcella opnieuw open voor teams, bedrijven en individuele atlezten. Meer informatie vind je op de website van Monte Marcella.