Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jolien Vermeylen wint opnieuw Europe Triathlon Premium Cup in Holten na spannend duel met Maya Kingma
Jolien Vermeylen wint de Europe Triathlon Cup in Holten (foto; 3athlon.be)
Nieuws

Jolien Vermeylen wint opnieuw Europe Triathlon Premium Cup in Holten na spannend duel met Maya Kingma

De Belgische triatlete Jolien Vermeylen heeft voor het tweede jaar op rij de Europe Triathlon Premium Cup sprinttriatlon van Holten gewonnen, net zoals vorig jaar in een spannend loopduel met een Nederlandse wereldtopper. Vorig jaar moest Jolien tot op de finish sprinten tegen Rachel Klamer, deze keer kon ze in de laatste paar bochten de andere Nederlandse olympiër Maya Kingma achter zich laten. Hasse Fleerackers werd knap 20ste. Bij de mannen won olympiër Mitch Kolkman. Adrien Deharre was met een 15de plaats de beste Belg.

Jolien Vermeylen in spannend duel tegen Maya Kingma

Jolien Vermeylen zat er na de 750 meter zwemmen al goed bij en ze was zeer actief in de kopgroep van een twaalftal triatletes. Hoewel Nederland goed vertegenwoordigd was vooraan, bleef de groep in de 20 km fietsen samen en zo kregen we een spannende loopfinale. De twee topfavorietes maakten meteen duidelijk dat zij voor de winst zouden strijden. Maya Kingma en Jolien Vermeylen bleven bijna de volledige 5 km lang samen aan kop lopen. Pas in de laatste bochten kon Jolien nog een extra versnelling plaatsen en met kleine voorsprong de winst pakken.

Vermeylen won in 58’19 met 3 seconden voor Maya Kingma. De Zwitserse Nora Gmur werd derde op 22 seconden voor de Nederlandse Robin Dreijling. Scott-atlete Luna De Bruin werd knap vijfde. De jonge Hasse Fleerackers pakte de 20ste plaats.

Uitslag Europe Triathlon Cup Holten 2024 vrouwen

Mitch Kolkman wint voor eigen volk

De Nederlandse triatleet Mitch Kolkman, die in België regelmatig voor KTT uitkomt in onze nationale competitie, won zaterdag na een sterke wedstrijd voor eigen volk en bewijst stilaan klaar te zijn voor de Spelen in Parijs. De olympiër haalde het in 53’11 met zes seconden voorsprong op de altijd snel lopende Braziliaan Manoel Messias. De Nieuw-Zeelander Dylan McCullough, deze week nog in het oog van de storm belandde omdat hij aangeduid werd als knecht van Hayden Wilde voor de Olympische Spelen en niet de hoger gerankte Tayler Reid, werd derde op 10 seconden. Belgisch kampioen Adrien Deharre werd 15de op 1’22. Raf De Dobbelaere pakte de 18de plaats, Balte Thijs werd 36ste, Wout Ghielens 45ste en Wout Van Nuffelen 60ste.

Uitslag Europe Triathlon Cup Holten 2024 mannen