Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgische clean sweep in 70.3 Ironman Luxemburg, topduatleet pakt winst
Michiel Stockman wint de 70.3 Ironman Luxemburg (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Belgische clean sweep in 70.3 Ironman Luxemburg, topduatleet pakt winst

De 70.3 Ironman Luxemburg werd zondag een absoluut Belgisch feestje met maar liefst 4 Belgische triatleten in de top-4 van de halve triatlon in Remich. Duatleet Michiel Stockman pakte een verrassende en vooral verdiende overwinning. Devlin Derudder en Sven Vandenbroucke maakten de Belgische podium clean sweep compleet met een knappe tweede en derde plaats in natte omstandigheden. Bij de vrouwen won de Nederlandse Kyra Meulenberg. De 70.3 Ironman Luxemburg was een age group only triatlon.

Michiel Stockman werd twee weken geleden nog vijfde op het EK cross-duatlon en 22ste op het EK duatlon in Coimbra. Eerder werd hij ook al overall age group Europees kampioen op de lange afstand in de Powerman duatlon van Alsdorf. Zondag zette hij met succes de stap naar triatlon. Met 30’24 wist hij de schade in de 1.900 meter redelijk te beperken. Hij realiseerde de 112de tijd maar begon dan aan een sterk nummer op de fiets. De ex-wielrenner legde de 90 km af in 2u13’57 en zette daarmee de beste fietstijd van de dag neer met een gemiddelde van 41 km/uur op een lastig en doorregend parcours.

Met een halve marathon van 1u13’51, de derde looptijd van alle deelnemers, liep Michiel naar de overwinning in 4u04’43. Devlin Derudder pakte op 3’31 de tweede plaats voor Sven Vandenbroucke die op 4’26 derde werd. Met Julien Déom in 4u11’05 op 4 kleurde de volledige top-4 Belgisch. Ruben Geys was de vijfde Belg in de top-10 met een zevende plaats in 4u14’03 én de overwinning in de M35 categorie.

17 Belgische medailles in 70.3 Ironman Luxemburg

Devlin Derudder, winnaar Michiel Stockman en Sven Vandenbroucke op het podium van de 70.3 Ironman Luxemburg (foto: 3athlon.be)
Devlin Derudder, winnaar Michiel Stockman en Sven Vandenbroucke op het podium van de 70.3 Ironman Luxemburg (foto: 3athlon.be)

Het regende overigens Belgische medailles in Remich. Michiel Stockman, Devlin Derudder en Sven Vandenbroucke zitten alledrie in de M25 categorie en zorgden dus voor goud, zilver en brons. Julien Déom, die dus overall vierde werd, pakte de winst in de M40 leeftijdsgroep. Naast Michiel, Julien en Ruben was er ook nog goud voor Jean-Yves Delarge bij de M50. Jean-Pierre Goblet was onze oudste age group winnaar. Hij pakte goud in de M75 categorie in 7u29’50! Brenda Droesbeke en Nancy Obreno zorgden voor twee keer Belgisch goud bij de vrouwen. Brenda won de F50 leeftijdsgroep in 5u31’11, Nancy pakte de zege bij de F60 in 5u59’21.

Bij de M18 werd Matthias Tribout tweede achter de Nederlander Sem Kroonen. Ook Francois Reding pakte zilver in de M40 categorie. Hadwin De Donder pakte brons bij de M30. Steven Van den Bogaert werd derde in de M35 categorie, net zoals Johan De Bent bij de M50. Karlien Claus werd derde bij de F25, net zoals Liesbeth De Sadeleer in de F45 categorie en Carine Buyens bij de F60.