Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jarno Cuypers is Limburgs kampioen triatlon, Sarah Verjans maakt favorietenrol waar in Hasselt
Jarno Cuypers in zijn Limburgse provinciale kampioenentrui bij de triatlon van Hasselt (foto; Iron Team Hasselt)
Nieuws

Jarno Cuypers is Limburgs kampioen triatlon, Sarah Verjans maakt favorietenrol waar in Hasselt

Onder een mooi zonnetje doken zondag 200 triatleten het Albertkanaal in voor de sprinttriatlon van Hasselt. Sarah Verjans maakte met bravoure haar favorietenrol waar en won met duidelijke voorsprong. Bij de heren was het KTT’er in vorm en lokale held, Jarno Cuypers, die de winst op zijn naam kon schrijven. Jarno is meteen ook de nieuwe provinciale Limburgse kampioen triatlon.  

De 500 meter zwemmen in het aangename water van het Albertkanaal bracht slechts beperkte afscheiding bij de dames en heren. Bij de mannen zagen we Tuur Lemmens wel wegzwemmen, maar die liet zich op de fiets spoedig inlopen door Emilio Hernaert en Matthias Vandecauter. Van achteruit kregen we de aansluiting van Joris Aerden nog voor halfweg het fietsnummer van 23 km.

Tuur Lemmens viel helaas weg uit de kopgroep, dus vertrok Jarno Cuypers als favoriet aan de afsluitende 5 km lopen. Hij kon zijn voorsprong mondjesmaat uitbreiden en kon de winst pakken op dit Limburgs kampioenschap. Emilio Hernaert kon Joris Aerden afhouden voor het zilver, waardoor de hardrijder tevreden moest zijn met het derde plaatsje op het podium.

Sarah Verjans startte als gedoodverfde favoriete bij de dames, maar moest in het zwemmen wel de druk van Antje Valkeneers dulden. Toch kon Verjans op de fiets onmiddellijk wegrijden met een impressionante solo, en kon met een voorsprong van 1’15” de loopschoenen aantrekken. Een bonus die ze aan de finish kon uitbreiden tot meer dan twee minuten. Antje Valkeneers kon zich van het zilver verzekeren, terwijl 4P-teamgenote Sofie Holtappels dankzij een knappe race mee het podium op mocht. 

Uitslag sprinttriatlon Hasselt