Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Tweevoudig winnares Anne Haug last minute toegevoegd aan startlijst Challenge Roth
Anne Haug op Solarer Hill in de Challenge Roth (foto; Challenge Roth)
Nieuws

Tweevoudig winnares Anne Haug last minute toegevoegd aan startlijst Challenge Roth

De Duitse triatlete Anne Haug komt zondag 7 juli aan de start van de iconische Challenge Roth in Duitsland. De ex-wereldkampioene Ironman en tweevoudig winnares van de Challenge Roth besloot pas in allerlaatste instantie om in Roth aan de start te komen en dat betekent dat andere favorietes zoals Lisa Norden, Laura Philipp en de Nederlandse Els Visser er een tegenstandster van formaat bij krijgen. Het is al de tweede keer op korte tijd dat Anne Haug uitpakt met een verrassende deelname. Onlangs deed ze nog mee tussen de age group triatleten in de 70.3 Ironman Nice.

Haug verscheen drie keer eerder aan de start van Challenge Roth, won er dus twee keer en werd vorig jaar alleen verslagen door Daniela Ryf, die toen ‘s werelds snelste tijd ooit op een volledige triatlon noteerde. Dit jaar hoopt Haug een derde keer te winnen. “Dit is mijn thuiswedstrijd, dus ik kijk ernaar uit om weer die geweldige sfeer te ervaren en in me op te nemen, die me hopelijk zal helpen om me naar een absolute topprestatie te drijven. Het besluit om te racen is redelijk last-minute genomen, maar plannen wijzigen vaak tijdens het seizoen. Toen ik een paar weken geleden beelden bekeek van Challenge Roth, vond ik dat ik deze race dit jaar simpelweg niet kan missen,” aldus Anne Haug.

Dat betekent dat we naast Laura Philipp, Els Visser en Anne Reischmann er een extra topfavoriete bij krijgen. Voor België komt Jonie Vanhoutte als enige triatlete bij de pro’s aan de start. Bij de mannen is Pieter Heemeryck één van de favorieten. Ook Dieter Comhair, Bruno Slegers, Tom Vander Hoogerstraete en Romain Rezsohazy komen aan de start. De volledige wedstrijd is volgende zondag via een gratis livestream op 3athlon.be te volgen.