Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuwe wereldrecords in Challenge Roth voor Magnus Ditlev en Anne Haug net boven acht uur
Anne Haug vestigt een onvoorstelbaar nieuw wereldrecord in de Challenge Roth (foto: Challenge Roth)
Nieuws

Nieuwe wereldrecords in Challenge Roth voor Magnus Ditlev en Anne Haug net boven acht uur

De Challenge Roth heeft als typische supersnelle triatlon alle verwachtingen ingelost, want zowel Magnus Ditlev als Anne Haug vestigden nieuwe wereldrecords op de volledige triatlon. Magnus Ditlev werd onder druk gezet door een paar triatleten die vroeger op de korte afstand uitkwamen en hij stoomde door naar een indrukwekkende wereldrecord van 7u23’24. Bij de vrouwen vonden we de 8u08 van Daniela Ryf al buitenaards vorig jaar, maar Anne Haug verpulverde die wereldbesttijd en kwam als eerste vrouw ooit wel heel dicht bij een sub-8. De Duitse triatlete pakte haar derde overwinning in Roth in een onvoorstelbare 8u02’38!

Magnus Ditlev kreeg concurrentie uit verrassende hoek met de Luxemburger Stefan Zachaus en de Brit Thomas Bishop. Topfavoriet Patrick Lange viel na het zwemmen uit met pijn aan de ribben en ook onze landgenoot Pieter Heemeryck viel uit nadat hij al misselijk werd tijdens het zwemonderdeel. Magnus Ditlev was naar goede gewoonte de snelste fietser, in een fietstijd van 3u59’25 over de 180 km fietsen. Met een marathon van 2u34 stormde hij naar een nieuwe wereldbesttijd in 7u23’24. Thomas Bishop werd tweede op 15’30, maar nog altijd in een fenomenale tijd van 7u37’54. Amerikaanse Belg Rudy Von Berg werd knap derde in 7u38’30. Maar liefst elf atleten doken onder de 8 uur. Onze landgenoot Dieter Comhair bleef net boven de 8 uur en finishte heel mooi als 12de in 8u02’16.

Daarmee was Dieter nog net een fractie sneller dan Anne Haug. De Duitse triatlete besloot pas op het allerlaatste moment om zich in te schrijven. Ze veegde na een bijzonder sterke wedstrijd de besttijd van Daniela Ryf van de tabellen. Met een 3,8 km zwemmen in 52’37, 180 km fietsen in 4u27’58 en een marathon van 2u38’52 bleef ze net boven de acht uur, maar het nieuwe wereldrecord van 8u02’38 is op zijn minst fenomenaal te noemen. Nooit eerder kwam een triatlete zo dicht bij de grens van 8 uur, die zelfs voor veel mannelijke triatleten een absolute uitdaging blijft.

Laura Philipp was de beste van de rest. De Duitse zette een toptijd neer met 8u14’13 maar ze werd dus wel tweede op 11’35 van haar landgenote. Els Visser verpulverde zoals verwacht het Nederlandse record en werd derde in 8u24’47. Jonie Vanhoutte was de eerste Belgische op de 21ste plaats in 9u11’56.

Uitslagen Challenge Roth