Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgische triatleet tweede op minder dan halve minuut van winst in Ironman Switzerland in Thun
Winnaar Pascal Franken tussen Nicola Christiaens (L) en Jurriaan Schuring (R) op het podium van Ironman Switzerland (Photo by Nigel Roddis/Getty Images for Ironman)
Nieuws

Belgische triatleet tweede op minder dan halve minuut van winst in Ironman Switzerland in Thun

De Belgische triatleet Nicola Christiaens is zondag knap tweede geworden in de Ironman Switzerland, een age group only triatlon. Het volledige podium in Thun werd bezet door de lage landen, want de Nederlander Pascal Franken pakte de winst in 8u50’09. Nicola Christiaens kwam slechts 29 seconden te kort om de overall overwinning te pakken. Jurriaan Schuring, ook een Nederlander, werd derde. Met Logan Siebert en Arne Devliegher finishten in totaal drie Belgische triatleten in de top-10. De Zwitserse Georgina Gadient won bij de vrouwen. Femke Reynaert was de beste Belgische op de 13de plaats.

Het werd een spannende dag voor Nicola Christiaens, die 4 seconden achter latere winaar Franken van start ging in de rolling start. Met 57’17 zwemmen over de 3,8 km kwam hij met de 14de tijd overall uit het water. In de 180 km fietsen rukte hij op naar de 4de plaats. Franken ging op dat moment aan kop en het verschil was 13’51 met Christiaens. De Veldeman-Wcup-3MD triatleet liep nog een heel sterke marathon in 2u48’40. Nicola liep constant in op de Nederlander maar uiteindelijk strandde hij op minder dan een halve minuut. Pascal Franken won de Ironman Switzerland in 8u50’09 met 29 seconden voorsprong op Nicola Christiaens. Jurriaan Schuring werd derde op 9’41.

Logan Siebert realiseerde de 7de tijd in 9u11’19 en Arne Devliegher werd achtste in 9u12’59. Nicola Christiaens pakte met zijn tweede plaats overall de overwinning in de M25 age group. In dezelfde categorie pakte Logan Siebert brons. Ook Arne Devliegher werd derde, maar dan bij de M30. Er was ook brons voor Dries Vissers in de M35 categorie, waarin Jef Swinnen 5de werd. Steven Glorieux zorgde voor nog een bronzen medaille bij de M40, de categorie waarin Jurrie Van Waenberghe vijfde werd. Eddy Verschueren pakte ook brons in de M55 leeftijdsgroep. Sportevents-atleet Andres Scherpereel werd vijfde bij de M18 in 9u47’08.

Bij de vrouwen kleurde het volledige podium Zwitsers, met Georgina Gadient als winnares in 10u06’09. Femke Reynaert was de beste Belgische met een 13de plaats in 11u14’25. Dat leverde haar een bronzen medaille op in de F40 age group. Heidi Wouters pakte zilver in de F45 categorie in 11u45’17.