Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
EK duatlon vindt in 2025 plaats in Polen, EK middle distance triatlon in Pamplona
Arnaud Dely pakt Europese titel duatlon in Coimbra (foto: Europe Triathlon)
Duathlon

EK duatlon vindt in 2025 plaats in Polen, EK middle distance triatlon in Pamplona

Er komt in 2025 geen Europees multisport festival maar wel twee aparte EK’s, in Polen en Spanje. De Poolse stad Rumia wordt van 25 tot en met 27 april het strijdtoneel voor het Europees kampioenschap sprintduatlon voor juniores, beloften en elites en de sprint- en standard distance duatlons voor de age groupers. De datum voor het EK middle distance triatlon en het EK aquatlon in het Spaanse Pamplona ligt nog niet helemaal vast, maar het organisatiecommittee bekijkt verschillende opties in de maand mei.

Het EK duatlon maakte dit jaar deel uit van het Europees Multisport Festival in het Portugese Coimbra, waar Arnaud Dely goud pakte en Jeanne Dupont vice-Europees kampioene werd (en goud pakte bij de beloften). In 2025 trekken de duatleten naar het Poolse Rumia, waar al langer een succesvolle duatlon wordt georganiseerd. Rumia ligt in het Noorden van Polen, vlakbij Gdynia, bekend van de Europe Triathlon Cup races die er elk jaar plaatsvinden, en Gdansk. Het EK wordt van 25 tot en met 27 april gehouden in 2025.

Voor het EK halve triatlon en het EK aquatlon is er nog geen exacte datum bekend, maar Europe Triathlon laat in een persbericht weten dat het plaatselijke organisatiecommittee verschillende datums in de maand mei bekijkt. Pamplona is vooral bekend om de stierenrennen, maar sinds 2015 is Pamplona al meerdere malen gaststad geweest voor internationale triatloncompetities.

Over een mogelijk EK cross-duatlon en cross-triatlon is er voorlopig nog geen informatie.

Meer info vind je op de website van Europe Triathlon.