Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Glen Huygens is eerste Belgische triatleet die slot pakt voor WK 70.3 Ironman Marbella 2025
Glen Huygens en vriendin Kirsten zijn in de wolken met de age group winst in 70.3 Ironman Jönköping en het slot voor het WK in Marbella (foto: Glen Huygens)
Nieuws

Glen Huygens is eerste Belgische triatleet die slot pakt voor WK 70.3 Ironman Marbella 2025

Naast de Challenge Roth en de Ironman Thun was er dit weekend ook nog de 70.3 Ironman van Jönköping, de eerste wedstrijd met kwalificatie voor het WK Ironman 70.3 in Marbella in 2025. De Sportoase-triatleet Glen Huygens was de beste Belg op de 17de plaats. Het leverde hem de winst op in de M35 age group. Glen aanvaarde met veel plezier zijn slot voor Marbella. Hij is officieel de eerste Belgische triatleet die zich kwalificeert voor het wereldkampioenschap 70.3 Ironman in 2025. Al moest zijn vriendin hem letterlijk over de finisch schreeuwen…

Door het slechte weer en de hoge golven werd het zwemmen bij de 70.3 Ironman Jönköping ingekort naar 600 meter. De wedstrijd werd gewonnen door de Duitser Jonathan Homberg die de 600 meter zwemmen, 90 km fietsen en 21 km lopen aflegde in 3u42’23. De Zweden Albin Carlsson en Sixten Andersson werden tweede en derde. Glen Huygens werd 17de in 4u03’19. Het leverde hem de overwinning op in de M35 leeftijdscategorie. Nadat wij vorige week zelf de laatste slots voor het WK 70.3 Ironman in Taupo in december 2024 mochten uitdelen, waren er in Zweden de eerste slots voor het WK van 2025 in Marbella te winnen.

Glen Huygens aanvaardde zijn slot voor Marbella met de glimlach en mag zich dus de eerste Belg noemen die een kwalificatie voor het wereldkampioenschap op zak heeft. Check hieronder in zijn facebookpost ook zeker het filmpje van zijn finish waarin zijn vriendin Kirsten Frederickx hem aanmaant om door te lopen voor de overwinning in zijn age group! 😀

Uitslagen 70.3 Ironman Jönköping