Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Sebastien Carabin op podium in zware Xterra France cross-triatlon, Lucas Van Deynze 7de
Sebastien Carabin pakt de 3de plaats in de Xterra in Xonrupt (foto; Xterra France)
Multisports

Sebastien Carabin op podium in zware Xterra France cross-triatlon, Lucas Van Deynze 7de

In Xonrupt, vlakbij het bij veel triatleten bekende Gerardmer, is zondag de Xterra France gehouden, één van de manches van de Xterra World Tour. Ook in de Vogezen kregen ze hun deel van het slechte weer, al was het gelukkig op wedstrijddag iets droger dan de voorafgaande dagen. Maar de regen had wel gezorgd voor een bijzonder zwaar parcours, met veel modder. Dat lag de Belgische triatleten wel want Sebastien Carabin werd knap derde en Lucas Van Deynze slikte de ontgoocheling van Xterra Belgium weg met een knappe zevende plaats. Jens Emil Sloth Nielsen en Sandra Mairhofer pakten de overwinningen in Frankrijk.

De Deen Jens Emil Sloth Nielsen zit in de vorm van zijn leven. In de Xterra Belgium, die door de overvloedige regen en het hoge debiet van de Maas was omgevormd tot een duatlon, pakte hij pas nog een bijzonder mooie zege. Nu was hij opnieuw de sterkste, vooral dankzij een heel sterk mountainbike onderdeel, in de Xterra France. Sloth Nielsen won de cross-triatlon in 3u15’36 met 2’41 voorsprong op Maxim Chané. Net geen drie minuten later veroverde Sebastien Carabin het brons. Lucas Van Deynze werd zevende in 3u28’35. Romain Loop finishte als 14de. Thomas Bourgeois werd 6de overall bij de age groupers en werd tweede in de M20 categorie. Ook vroegere pro Kris Coddens maakte na veel blessureleed zijn rentree. Hij was vooral blij om nog eens de finish te halen, als 44ste overall.

Bij de vrouwen was de Italiaanse Sandra Mairhofer de beste slijkduivel. Zij won de Xterra France in 3u43’35 met enorm verschil. Het was namelijk 20 minuten wachten op de nummer 2, haar landgenote Bianca Morvillo. De Duitse Linda Detering werd derde.

Uitslag Xterra France