Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Zwemmen in baai, fietsen over snelweg en redelijk vlak lopen: parcoursen WK 70.3 Ironman Taupo bekendgemaakt
Het zwemparcours van het WK 70.3 Ironman in Taupo (foto: Ironman)
Nieuws

Zwemmen in baai, fietsen over snelweg en redelijk vlak lopen: parcoursen WK 70.3 Ironman Taupo bekendgemaakt

Het wereldkampioenschap 70.3 Ironman vindt dit jaar op 14 en 15 december plaats in het Nieuw-Zeelandse Taupo. Met nog iets meer dan vijf maanden te gaan, heeft Ironman deze week de parcoursen bekendgemaakt. Het zwemmen vindt plaats in Tapuaeharuru Bay, de 90 km fietsen met 650 hoogtemeters gaan deels over een volledig afgesloten snelweg en de halve marathon wordt gelopen in 1 ronde over een heen en weer parcours langs het parcours. In totaal gaan ongeveer zesduizend triatleten van start bij het WK 70.3 dat voor het eerst in de geschiedenis in Taupo plaatsvindt.

Zwemmen in Tapuaeharuru Bay

Het WK Ironman 70.3 vindt plaats op 14 en 15 december en begint met een ‘point-to-point swim’ van 1.900 meter in Tapuaeharuru Bay, tegen het prachtig decor van onder andere Mount Tauhara en de andere bergen van de Taupo Volcanic Zone. De triatleten zwemmen eerst 300 meter de baai in om dan 1.200 meter langs de kust te zwemmen met vervolgens 400 meter naar de swim exit.

Fietsen over afgesloten snelweg

Het fietsen gebeurt over 1 grote ronde op een allesbehalve vlak parcours. In totaal worden bijna 650 hoogtemeters afgelegd over de 90 kilometer. De State Highway 5 snelweg wordt volledig afgesloten en voorbehouden voor de triatleten.

21 km heen en weer lopen langs de kustlijn

Het loopparcours volgt bijna volledig de kustlijn en is een heen-en-weerparcours. Over de 21,1 kilometer lopen leggen deelnemers zo’n 45 hoogtemeters af, dus de route kan worden getypeerd als redelijk vlak.