Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Ironman maakt nieuwe 70.3 Ironman bekend in Frankrijk in juni 2025
Affiche van Ironman Tours Metropole (foto: Ironman)
Nieuws

Ironman maakt nieuwe 70.3 Ironman bekend in Frankrijk in juni 2025

Frankrijk krijgt er in 2025 nog een extra Ironman triatlon bij want op 1 juni 2025 wordt de allereerste 70.3 Ironman Tours Métropole gehouden in de bekende Franse universiteitsstad. Dat brengt het aantal Ironman-races in Frankrijk op 7. Naast de volledige triatlons met de reguliere Ironman van Nice en de nieuwe Ironman van Les Sables d’Olonne in 2025 en uiteraard het WK Ironman in Nice, zijn er nu ook de 70.3 Ironman Vichy, Aix-en-Provence, Nice en dus Tours-Métropole. Ironman neemt in Tour, de “Tours’nman” over, een long distance triatlon die er de laatste vijf jaar werd georganiseerd. Het bestaande organisatiecommittee van die wedstrijd blijft in 2025 betrokken bij de 70.3 Ironman organisatie.

De 70.3 Ironman Tours-Métropole, op 6 uurtjes rijden met de auto van Brussel, is een vlakke halve triatlon in de Loire-streek. Er wordt 1.900 meter gezwommen in de Cher, een zij-arm van de Loire. Het fietsparcours van 1 ronde van 90 km is nagenoeg vlak en kronkelt langs de oever van de Cher en langs verschillende historische kastelen, met onder andere het Chateau d’Ussé, dat de inspiratie zou zijn geweest voor het sprookje van Doornroosje. Tot slot moet er in Tours nog 2 ronden gelopen worden langs de Cher en door het Honoré de Balzac park, een artificieel eiland dat alleen via een brug toegankelijk is. De inschrijvingen openen op 24 juli. Meer informatie vind je op de website van 70.3 Ironman Tours-Métropole.