Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Dan toch geen 4 olympische nummers voor Amerikaanse triatlete en wielrenster Taylor Knibb
Taylor Knibb won de T100 San Francisco triatlon (foto: T100)
Nieuws

Dan toch geen 4 olympische nummers voor Amerikaanse triatlete en wielrenster Taylor Knibb

De Amerikaanse triatlete Taylor Knibb werd onlangs verrassend winnares van het Amerikaans kampioenschap tijdrijden en verzilverde daarmee twee extra olympische tickets voor Parijs. Taylor Knibb was op dat moment al gekwalificeerd voor Team USA voor de individuele triatlon en de Mixed Team Relay triatlon. Met de winst in het Amerikaanse kampioenschap tijdrijden was ze ook automatisch geselecteerd voor de tijdrit en de wegrit bij de vrouwen. Die laatste discipline laat ze nu vallen, om te focussen op de triatlon en de tijdrit.

Met de olympische tijdrit op de weg op 27 juli heeft Taylor Knibb, vorig jaar nog vierde bij haar debuut op het WK Ironman in Hawaii en pas nog winnares van de T100 San Francisco triatlon, slechts 4 dagen om zich verder voor te bereiden op de olympische triatlon op 31 juli. Maar nadien staat op 5 augustus ook nog de Mixed Team Relay triatlon op het programma, waarin de Verenigde Staten één van de medaillekandidaten zijn.

Kristen Faulkner vervangt Taylor Knibb in wegrit

De olympische wegrit in het wielrennen vindt op 4 augustus plaats, een dag voor de Mixed Team Relay triatlon, en dat zou van het goede te veel zijn. En dus heeft Taylor Knibb besloten om zich terug te trekken uit de wegrit. Haar plaats wordt ingenomen door Kristen Faulkner. Knibb doet dus wel de tijdrit, de individuele triatlon en de Mixed Team Relay triatlon en blijft in 3 olympische disciplines te zien, wat sowieso al heel straf is.