Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Bink wint Ironman Antwerp 70.3
Nieuws

Bink wint Ironman Antwerp 70.3

Marino BinkVanhoenacker komt naar elke wedstrijd met als doel om de overwinning te pakken. Toch voelde Marino zich voor de start van de wedstrijd niet 100%. Voor de overwinning in de Ironman van Klagenfurt was hij diep moeten gaan en dat was nog niet volledig verteerd. Toch stond er op klassebak Marino geen maat. Het veld werd in het zwemmen aangevoerd door de Europees kampioen Frederik Van Lierde. Marino kwam een 30 seconden na de leiders uit het water. Op de fiets gooide hij de turbo open. Andrew Johns, de winnaar van vorig jaar, probeerde enkele kilometer aan te pikken, maar kon het moordend tempo niet volgen. Marino fietste een kloof van 6 minuten bij elkaar, en deed daar bij het lopen nog een dikke minuut bij. Andrew Johns moest dit jaar genoegen nemen met de 2e plaats. Thierry Verbinnen kwam samen met Johns het fietsenpark binnen, maar moest 3 minuten in de strafbox omwille van een gele kaart. Door de relatief korte zwemproef, kon Stijn "Cipo" Demeulemeester de schade beperken tijdens dat zwemmen en op de fiets oprukken naar een 4e plaats en liep hij door de straftijd van Verbinnen naar een knappe 3e plaats.
Bij de dames ging de overwinning naar de Australische Rebecca Preston. Yvonne Van Vlerken, winnares van vorig jaar, werd dit jaar 2e.
pdf Download de uitslag