Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Het Kempisch Triathlon Team in de kijker
Uncategorized

Het Kempisch Triathlon Team in de kijker

ktt.jpgKTT, het Kempisch Tiathlon Team bestaat volgend jaar 20 jaar. Net voor hun jubileum jaar werden ze in Nijlen nog verkozen tot sportclub van het jaar. Cedric Goffin werd  in Berlaar verkozen tot sportman van het jaar, de eerste keer dat die titel naar een -18 jarige ging. Met meer dan 100 leden, heeft de club zelfs een ledenstop moeten invoeren. We zetten KTT even in de kijker.

Vlak voor de start van het triathlon seizoen, kijken ze in de Kempen al uit naar wat 2008 zal brengen. Rond O.H.Hemelvaart trekken 66 KTT’ers voor 5 dagen op stage naar Duitsland om de laatste finishing touch te leggen voor komend seizoen. In 2008 wil KTT ongeveer 1500 keer starten in allerhande wedstrijden (triathlon, duathlon, zwemloop, winterduathlon). Op 13 juli zullen 9 KTT’ers van start gaan in de Ironman van Klagenfurt in Oostenrijk.

Hoewel iedereen even belangrijk is binnen KTT, mogen sommige atleten eens extra vermeld worden omwille van hun opmerkelijke prestaties:

  • Johan Schoors B.K. in 2005 duatlon zowel kort en lang, zou dit jaar op het WK in Geel goed willen presteren, maar eerst en vooral proberen daarvoor geselecteerd te worden. Zal dit jaar voornamelijk zich toeleggen op duatlon en in mindere mate op triatlon
  • Roel Pauwels ex. Europees kampioen duatlon wil na 2 jaar problemen met de gezondheid, langzaamaan opwerken tot  bij de favorieten in het duatlon. Prioriteit zal de memorial Benny van Steelandt zijn. Verder alle duatlons door KTT georganiseerd proberen te winnen (3 ) Won ondertussen zijn eerste duatlon te Oostende.
  • Johan Smolders, de hardfietser van KTT, wil in het niet stayer circuit zeker terug enkele podium plaatsen behalen, maar prioriteit is toch de iron-man van Oostenrijk waar hij zich wil kwalificeren voor Hawaii. Ondertussen won Johan de eerste triatlon van het seizoen in Herderen.
  • Fred Kerckhofs is de oudste nog actieve triatleet van de Benelux, met zijn 67 jaar denkt hij nog niet om op pensioen te gaan. Wil dit jaar nog enkele ½ triatlons doen !
  • Cedric Goffin pas 11 jaar heeft talent, won verscheidende triatlons en duatlons in het buitenland, won in de winter 18 veldlopen en werd zowel prov.kampioen als Belgisch kampioen in het veldlopen. Won ondertussen ook al de eerste zwemloop.
  • Jeugd algemeen haalt een erg hoog niveau, in alle soorten wedstrijden steevast bijna altijd podium voor deze kleine atleten, Tom Suetens, Jens Dierckx, Timo Vandewiele, Arno Nanckaerts, Yorben Verboven, Joris de Keulenaer en net aangehaald Cedric Goffin.
  • Bianca Bellekens wil dit jaar enkele 1/8 triatlons winnen, maar ook stilaan de afstand verleggen naar de ¼ triatlon, was op het voorbije BK winterduatlon nog eerste Belgische dame. Zij won ondertussen de eerste triatlon van het seizoen in Herderen bij de dames.

De triathlon en duathlon van Viersel, een organisatie van KTT, vinden dit jaar plaats op 30 en 31 augustus. De inschrijven kan nu via www.ktt.be

Jouw club in de kijker? Mail redactie@3athlon.be