Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Draag jij je valhelm?
Tips

Draag jij je valhelm?

las_kripton.jpgWe zitten er niet op te wachten, maar het overkomt helaas de meeste fietsers, van recreanten tot profs… Een put in de weg, een aanraking met een andere fietser of wagen, een steen, mechanische pech, een borduurtje, een tramspoor en bam… je knalt tegen de grond. Als fietser heb je zowiezo heel weinig bescherming. Een goede helm is daarom essentiëel om het meest vitale deel van je lichaam, je hoofd, te beschermen.

Toch blijft voor heel wat fietsers een helm een overbodige luxe. “Ze vallen toch nooit”, het stoort hen of ze vinden het niet staan. Een goede helm is echter heel licht en goed verlucht zodat je het nauwelijks voelt dat je er een op hebt. Daarboven biedt een helm betere aërodynamische eigenschappen, zelfs beter dan iemand die zijn hoofd kaal scheert.

Hoe zit het met jouw helm-gedrag?
{pollxtbot id=3}