Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Dennis Devriendt : Geschenk voor mijn ouders
Uncategorized

Dennis Devriendt : Geschenk voor mijn ouders

dennis_devriendt.jpg Het succesverhaal van de Brugse triatleet Dennis Devriendt blijft duren. Na de kwalificatie voor het WK halve triatlon in Florida en de tweede plaats in zijn eigen Brugge, pakte hij vorige zondag in Brasschaat de Belgische titel op de lange afstand.

Was de glimlach van Dennis Devriendt na zijn tweede plaats in Brugge al groot, dan was de smile zondag na het Belgisch kampioenschap lange afstand zo mogelijk nog breder. "Tot nu toe de mooiste zege uit mijn carrière", straalt de triatleet.

"Gevierd? Niet echt. Tijdens en onmiddellijk na de wedstrijd heb ik genoten, maar eenmaal terug thuis heb ik iets gegeten en ben ik vroeg gaan slapen. Back to reality. (lacht) Ik kan mijn prestaties thuis vrij gemakkelijk van me afzetten."

Nochtans had Devriendt redenen genoeg om te vieren want de Assebroeknaar verpulverde zondag de tegenstand. "Vanaf de start werd er serieus doorgezwommen door mijn ploegmaats Thierry Verbinnen en Frederik Van Lierde. Daarna heb ik 80 km afgezien op de fiets. We reden aan een gemiddelde van 42,5 km/u en ik zat telkens op het randje van breken. Mijn benen waren verzuurd en ik moest telkens dieper en dieper gaan. Verrassend genoeg ging daarna het lopen erg vlot en heb ik onmiddellijk een kloof kunnen slaan." Devriendt finishte uiteindelijk na 3u36’31", met bijna 3,5 minuut voorsprong op de Italiaan Gabriele Pertusati. Menenaar Frederik Van Lierde eindigde als derde en tweede Belg, Koen Hoeybrechts uit Mol werd achtste en derde Belg.

Devriendt heeft met Luc Van Lierde een ideale leermeester. "Hij is voor mij van goudwaarde ! We hebben samen voor mij een trainings- en wedstrijdprogramma uitgezocht en hij is de ideale begeleider. Als ik eens iets minder ben, dan weet Luc meteen wat ik moet doen om dat te verhelpen: wat sneller gaan, wat rusten,…"

"Samen trainen ? Dat is zeer moeilijk. Tijdens het zwemmen lukt dat nog, maar bij het lopen en het fietsen moet ik afhaken. Als ik al eens meefiets, dan trekt Luc 80 procent van de tijd de kop en kan ik hooguit 20 procent naast hem rijden."

"Met voeding en dergelijke zijn we nog niet bezig. Ik ben tenslotte nog maar 25 jaar en twee maanden prof hé. Een basis leggen, daar werken we nu aan."

dennis_brasschaat.jpg"Aan Ironmans denk ik nog niet. Dit jaar spits ik me toe op de halve afstand. Pas in 2010 zal ik me wagen aan het hele grote werk."

"Welke Ironmans? Nog geen flauw idee. Dat zal besproken worden met Luc. Sowieso is het beter om geen klimparcours te kiezen, want ik ben zwaar gebouwd en dan speelt zo’n omloop in mijn nadeel. De iets vlakkere parcours, met misschien veel wind, moeten me meer liggen."

Op de foto zien we Dennis met zijn tricolore trui, maar veel zullen we dat beeld niet meer zien. "In het triatlon is het niet echt de gewoonte om die trui te dragen. Ik zal er ook niet mee paraderen. Zelfs voor mijn fietstrainingen zal ik mijn gewone outfit van mijn sponsor en ploeg aantrekken."

"De trui die ik zondag heb gewonnen heb ik aan mijn ouders geschonken. Als cadeau voor alles wat ze voor mij hebben gedaan en betekend."

"Mijn volgende doelen? Nu wil ik bevestigen : eerst in de Antwerp Ironman 70.3, de Zwintriatlon, een halve triatlon in Canada en daarna op het WK halve triatlon in Florida. Pas daarna zal er gevierd worden…"

(Olivier Neese/Krant van West-Vlaanderen)