Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Frederik Van Lierde blikt vooruit naar Abu Dhabi, Nice en Hawaii

 

{vimeo}37592174{/vimeo}

 

Frederik Van Lierde start als grote favoriet in de internationale triatlon van Abu Dhabi. Op de ploegvoorstelling van LTTL was duidelijk dat de titelverdediger in Abu Dhabi er volledig klaar voor is. Gladgeschoren hoofd en ambitieuze blik in de ogen. “Ik ga er alles aan doen om in Abu Dhabi opnieuw top te zijn. Vorig jaar was het vooral voor de internationale pers een beetje een verrassing dat ik Abu Dhabi won. Ook dit jaar is het weer een topveld, maar ik voel dat ik er klaar voor ben”, vertelde Frederik. Vorig seizoen was top met overwinningen in Abu Dhabi en de Ironman van Nice. Dat kreeg geen vervolg in Hawaii. Is Frederik op revanche belust? “Zonder Hawaii was het al een knap seizoen vorig jaar, maar ik wil toch terug in Hawaii presteren. Een seizoen eerder heb ik er een goed gevoel aan over gehouden. Hawaii is een speciale wedstrijd, één van de zwaarste. Alles moet dan goed zitten.”

 

 

Is het dan niet moeilijk om vanaf maart tot oktober in vorm te blijven? “Ik heb duidelijke doelstellingen met een paar pieken in het seizoen. Zelfs na Abu Dhabi kom ik nog niet aan rusten toe. Ik reis namelijk door naar Australië waar later deze maand de Ironman van Melbourne op mijn programma staat. En daarna ga ik me voor het eerst dit seizoen op België richten. Mijn eerste grote wedstrijd hier wordt de halve triatlon van Leuven. Ik wil graag ploegmakker Bart Colpaert het vuur aan de schenen leggen.” lacht Frederik.

 

Dat Fre nog steeds ploeggenoot is van Colpie en nog steeds deel uitmaakt van het Oilservice team is niet evident. “Het klopt dat na mijn internationale succes ik een aantal interessante aanbiedingen kreeg. Maar ik ben al tien jaar bij LTTL en voel me hier goed. Ik ben dankbaar voor de extra inspanning die het team gedaan heeft voor mij.” aldus Frederik. Dat ze bij LTTL tevreden zijn dat Frederik blijft, mag blijken aan de oproep van voorzitter Christiaan Roels. Die riep de supporters op om massaal te komen supporteren voor Frederik in de Ironman van Nice.