Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Tim Van Hemel troeft Scott-trio af

{vimeo}38335716{/vimeo}

Nationaal kampioen duatlon op de korte en sprintafstand Tim Van Hemel heeft met een indrukwekkende prestatie de laatste winterduatlon van het seizoen naar zijn hand gezet. De jonge Kempenaar werd in het eerste lopen in Geel-Bel in een stevige tang van Scott-atleten gehouden. Naast Tim Van Hemel maakten drie Scott-mannen deel uit van de kopgroep: de jonge en verrassend sterke Sam Valgaeren, een verder groeiende Glenn Laurens en de winnaar van vorig jaar Pieter Rijnders.

Kenneth Vandendriessche volgde op nauwelijks 15 seconden, maar mechanische pech deed hem de das om tijdens het fietsen. Hij kwam na het laatste lopen nog terug naar een mooie vijfde plaats, vlak voor Lukas Bosmans. En dus werd het tijdens de 24 km mountainbiken een strijd van 1 man tegen drie ploeggenoten. Maar CDTG-boegbeeld Tim Van Hemel reed vlot weg en nam uiteindelijk een dikke drie minuten voorsprong. Van Hemel kon zo onbedreigd naar de overwinning lopen, zijn tweede winterzege na eerdere winst in Bolderberg. In de strijd om de verdere podiumplaatsen was Pieter Rijnders het snelste. Hij haalde het nipt voor Glenn Laurens, terwijl een moedige Sam Valgaeren knap vierde werd.

Bij de dames ging Kim Nulens van start tot finish aan de leiding. In de eerste 4 km lopen kon Leen Vanden Daelen nog standhouden, maar in het mountainbiken was specialiste Nulens te sterk. Ze haalde het dan ook vlot. Leen knokte zich naar de tweede plaats. Het brons was voor de uit de achtergrond teruggekomen Inge Beyers.