Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Belgische selectie EK triatlon / duatlon LD 2012 bekendgemaakt

De BTDF selecteerde 12 atleten voor het Europees Kampioenschap Junioren en Elite in het Israelische Eilat (20-21 april). Vlaanderen vertegenwoordigt maar liefst 10 van de 12 atleten die eind april hun opwachting zullen maken op deze kampioenschappen. Onder de Vlamingen uiteraard Vice Europees Kampioen Jelle Geens die als laatstejaars misschien nog wel een stapje hoger kan gaan. Gisteren toonde hij zich met een 4e plaats op het BK veldlopen alvast klaar voor dit EK.

Geens wordt vergezeld door een andere Vlaming, Tom Suetens die in de triatlon van Herderen reeds zeer sterk voor de dag kwam.  Suetens die vorig jaar een deel van zijn seizoen nog zag opgaan door een sleutelbeenbreuk  vecht zich dus nu terug naar een eerste EK-selectie. Van Waalse zijde worden Christophe Dekeyser en Erwin Vanderplancke naar voor geschoven. Bij de meisjes zullen Charlotte Deldaele , die reeds deelnam aan de jeugdolympiade en Ine Couckuyt, regerend Belgisch kampioene bij de Jeugd A de Belgische kleuren verdedigen. Beiden behaalden de beste testresultaten op de selectiedag.

Bij de elites maar liefst 6 Vlamingen aan de start. Bij de vrouwen wordt er veel verwacht van Katrien Verstuyft die haar 13e plaats van vorig jaar maar wat graag wenst te herhalen. Verstuyft liep zich gisteren alvast naar een 11e plaats op het BK veldlopen. Sofie Hooghe, vorig jaar nog 6e op het EK voor Beloften komt nu voor het eerst uit bij de Elites.  Bij de mannen maar liefst drie SMO-atleten in de vierkoppige selectie. Simon De Cuyper en Peter Croes als vaandeldragers worden vergezeld door jongere atleten als Willem Brems en Pieter Heemeryck. Niet onbelangrijk te weten dat een top-8 plaats (zowel bij de vrouwen als mannen) op dit EK de BOIC-norm voor de OS 2012 betekent.

Meer informatie van dit evenement: Hier

Meer informatie van de selectie: Hier

Eveneens de selecties voor het EK LD werden gisteren bekendgemaakt. Bij de mannen behoren Joeri Vansteelant en Pieter Rijnders tot de tweekoppige selectie die in het Nederlandse Horst voor het podium zullen strijden. Bij de vrouwen momenteel geen Belgische deelname via het nationaal team. Mogelijks starten er wel nog een aantal andere Belgen via de overige startplaatsen die kunnen opgevuld worden.