Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Gloednieuwe kwarttriatlon in Antwerpen
Nieuws

Gloednieuwe kwarttriatlon in Antwerpen

antwerp triatlonMet Atriac als één van de grootste triatlonclubs van het land en het stijgend aantal wedstrijden in de provincie Antwerpen kon het niet uitblijven: een heuse kwarttriatlon in Antwerpen. Vorige week is het parcours voorgesteld van de eerste editie van de Antwerp Triatlon op zondag 24 juni 2012. Op en rond het Eilandje kunnen deelnemers kiezen tussen een achtste en kwarttriatlon. De relatief korte afstanden werden volgens de organisatie gekozen om de drempel voor recreatieve sporters zo laag mogelijk te houden. Vanaf maandag 2 april gaat een voorbereidingsprogramma van start.


Het zwemmen gebeurt afhankelijk van de afstand over respectievelijk 500 meter en een kilometer in het Albertkanaal tot aan het Asiadok. Nadien volgt een fietsproef van 20 of 40 kilometer in het oude havengebied. Eindigen doet de triatlon met een loopnummer van 5 of 10 kilometer langs onder meer Park Spoor Noord en het Museum aan de Stroom (MAS). De tijdsregistratie zal met een elektronische chip op een enkelband gebeuren.

De stad Antwerpen steunt het nieuwe evenement vanuit haar doelstelling om zo veel mogelijk Antwerpenaren aan het sporten te krijgen. Voor beide afstanden geeft ze 40 gratis deelnames weg, waarvan 20 met professionele voorbereiding en begeleiding van gespecialiseerde triatlontrainers.

Deelnemen kost 35 euro voor de achtste triatlon en 45 euro voor de kwarttriatlon. Inwoners van Antwerpen betalen respectievelijk 25 en 35 euro. Naast solo deelnemen kan men ook als trio inschrijven of met een groep van een bedrijf. De keuze van kledij en materiaal blijft vrij. Er zullen op voorhand wel zwempakken te huur worden aangeboden.

Meer info vind je op www.antwerptriatlon.be