Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Tine Deckers pakt zilver in Mallorca

In de 70.3 Ironman van Mallorca heeft de Britse Emma Kate Lidbury met succes haar titel verdedigd. Achter de topfavoriete deden onze Belgische dames wat ze moesten doen. Eerst leek Sofie Goos op weg naar het podium toen ze als derde uit het water kwam, maar ze kreeg bij het fietsen een tijdstraf van vier minuten en dat was precies wat ze te kort kwam voor een podiumplaats. Sofie moest vrede nemen met een vierde plaats. Haar Uplace-ploeggenote Tine Deckers rukte tijdens de 90 km fietsen op naar voor en zette in een sterke afsluitende run een mooie prestatie neer: zilver achter Lidbury én kostbare punten voor de Kona Pro Ranking.

Voor Tine Deckers betekende deze halve Ironman een geslaagd einde van twee weken trainen in Mallorca: “Winnen zat er niet in. Lidbury was gewoon de sterkste in de drie disciplines. Maar ik ben blij met mijn tweede plaats. Zo aan het einde van deze trainingsstage een wedstrijd doen, was blijkbaar een goed idee. Het begin was nochtans minder: ik moest weer helemaal alleen zwemmen en in het tweede deel ben ik wat de verkeerde richting uit gegaan. Het fietsen ging beter, al voelde ik in het klimmen wel de vermoeidheid van de trainingen van de afgelopen weken. Maar waar ik vooral blij mee ben, is mijn goede halve marathon. Dit was de eerste keer dat ik zo lang gelopen heb nadat ik eerder in het seizoen sukkelde met bot-oedeem in mijn voet. Het feit dat ik vlot kon vertrekken en de hele tijd goed kon doorduwen, geeft me veel vertrouwen voor de volgende grote afspraak, de Ironman Nice op 24 juni.” 
Sofie Goos was eveneens tevreden over haar prestatie, ondanks de domme penalty: “Mijn eerste straftijd ooit! Ik dacht echt dat er tien meter tussen mij en Tine zat. Trouwens, de scheidsrechter reed al een paar minuten vlak naast mij. Ik was dus extra voorzichtig. Maar blijkbaar was haar inschatting van tien meter niet dezelfde als de mijne. Vier minuten in de penalty box duren lang als je de nummers vijf tot acht ziet voorbij fietsen. Maar ik heb me goed kunnen herpakken. In het lopen was het even afwachten hoe mijn benen de zware trainingen van dinsdag en woensdag hadden verteerd. Maar de eerste twee ronden gingen heel erg vlot. Ik hoopte de derde plaats nog in te halen, maar dat bleek niet meer haalbaar nadat ik het even moeilijk kreeg in de laatste ronde. Al bij al ben ik dus tevreden, zowel over de wedstrijd als over de stage in Mallorca. Ik voel dat de vorm er begint te komen en dat geeft me een goed gevoel voor de Ironman Brazilië, die er al binnen twee weken aankomt.”