Tom Vander Hoogerstraete mist podium op een haar in Mallorca

Tom Vander Hoogerstraete leek in de 70.3 Ironman van Mallorca op weg naar de grootste stunt uit zijn sportieve carrière. In de slotkilometers moest hij echter het hoofd buigen voor een podium vol echte profs. Hij miste het podium op een handvol seconden na lang meegestreden te hebben met de achtervolgers van Michael Raelert. De tweevoudige wereldkampioen op de 70.3 afstand domineerde in het fietsen en het lopen in Mallorca. Hij bouwde een voorsprong uit van acht minuten op een groep van vijf achtervolgers, waar snelste zwemmer Vander Hoogerstraete constant deel van uitmaakte. In de afsluitende halve marathon werd Tom door de Duitse prof Michaël Goehner naar de derde plaats verwezen en in de slotkilometers kwam ook nog de Australische prof Ben Allen hem voorbij. Om in dit gezelschap een 4de plaats te pakken, is echter een topprestatie die veel respect verdient. Ook de andere Belgen deden het goed.

Voormalig duatleet Timothy Van Houtem lijkt zijn pijlen volledig én met succes op triatlon te richten. Een sterke fietsproef bracht hem vooraan in de wedstrijd. Met een 16de plaats overall kroonde hij zich tot beste age group atleet in Mallorca. Wouter Vander Mast leek het hem nog moeilijk te gaan maken. Wouter zwom uitstekend, bleef mee voorin bij het fietsen, maar bleek daarbij te veel energie verbruikt te hebben. De atleet uit Brasschaat moest na 14 km lopen compleet leeg de strijd staken. Zijn maatje Bart Schrooyen troefde aan de finish Lothar Leder af én pakte een mooie vijfde plaats mee in zijn age group. Voor hem eindigde nog zo’n sterke Belg. Het deed ons vooral deugd dat Geert Lauryssen na een rotjaar er sportief weer helemaal staat. Hij werd vierde age grouper overall en pakte een zilveren plak in zijn eigen categorie. Team Hawi-atleet Raphael Amato werd knap derde in zijn categorie.