Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Peter Denteneer breekt helemaal door in Geel

Peter Denteneer is aan een topseizoen bezig. De 185-atleet pakte op indrukwekkende wijze zijn zesde overwinning van het nog prille triatlonseizoen in de eerste openwater kwarttriatlon in Geel. Denteneer volgde samen met Bart Colpaert en 185-ploeggenoot Marten Van Riel op nauwelijks 10″ van leider Willem Brems na de 1500 meter zwemmen in water van 15,5 garden Celsius. Warm genoeg voor triatlon en dus kregen we een wedstrijd op het scherp van de snee. De twee Wolven van Marc Herremans,  Denteneer en vooral Van Riel dreven het tempo tijdens het fietsen op. Willem Brems nestelde zich tussen de twee roodhemden en met zijn drieën gingen ze de rechtstreekse confrontatie met Pieter Heemeryck aan. Dé topfavoriet zag met een wonde aan de vinger de rest verder weglopen halverwege het fietsen en daar achter vielen na Bart Colpaert en Nick De Busschere al flinke gaten. En dus werd het voorin een strijd met zijn drieën. Denteneer wisselde het snelst en ging vlot voorbij Brems en lefgozer Van Riel. Al na 1 ronde lopen lag de zege voor het grijpen voor Peter. Met een stabiel loopnummer zette Peter Denteneer de beste prestatie van zijn nog jonge triatloncarriere neer. Zesde overwinning van het seizoen en dat te midden een hongerig niet-stayer topveld in deze jubileumeditie van de kwarttriatlon van Geel. De 25ste winnaar in Geel heet dus Peter Denteneer. “De niet-stayer discipline is normaal niet mijn ding”, vertelde Peter, “maar met heel veel dank aan Marten Van Riel is het me hier vandaag gelukt. Marten heeft heel hard gefietst voor mij, al had hij achteraf bekeken zijn eigen gang kunnen gaan. Ik kan helaas vanavond geen feestje vieren, maar ik ga zeker Marten trakteren voor al dat kopwerk op de fiets. Voor mij komen namelijk de examens eraan, zodat er de volgende weken wat minder training en wedstrijden aankomen. Maar ik zit momenteel in vorm en hoop dat de komende tijd verder te verzilveren”, aldus een blije Denteneer. Zijn partner Jolien Lewyllie was eerder al tweede geworden in de aparte dameswedstrijd.

Maar eerst nog even over de mannen, want achter Peter Denteneer getuigde Marten Van Riel van al zijn talent. In zijn allereerste kwarttriatlon pakte hij oververdiend de zilveren plak. Willem Brems, de SMO-Specialized atleet uit Herselt, was bijzonder tevreden met het brons voor eigen volk. Colpie mag ook terugkijken op een geslaagde seizoensopener na zijn operatie eerder deze winter. Bart Colpaert werd net als vorig jaar vierde. Hannes Cool klopte een totaal verkrampte Tim Brydenbach voor plaats 5.

Bij de dames leek Jolien Lewyllie lang op weg naar de zege, maar in de slotronde van het lopen, moest ze de leiderspositie en de winst afstaan aan zegekoningin Joke Coysman. Lewyllie ging na het zwemmen met een goeie 2′ aan de leiding voor Coysman en Karolien Geerts en 3’20 op Anke Matthyssen. In het afsluitende lopen toonde Coysman zich in de laatste ronde het sterkste. Lewyllie werd knap tweede en vanuit de achtergrond knokte feestbeest Debbie Verstraete, die twee weken geleden in het huwelijksbootje stapte, zich terug naar de derde plaats. Zij zorgde op het podium voor een bijzonder emotioneel moment door haar bronzen plak op te dragen aan Etienne Croes.

Op de sprintafstand ging de overwinning na een sterk fiets- en loopnummer naar Lukas Bosmans. Die klopte Jan De Henau en Laurens Verluyten. Bij de dames was de koningin  van de sprintafstand Eva Kennis weer een klasse te sterk. Zij haalde het voor Sarah Verjans en Kathleen Meire.