Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Geerts en Coysman primus in Kapelle-op-den-Bos
Nieuws

Geerts en Coysman primus in Kapelle-op-den-Bos

Ga naar het fotoalbum

 DSC4140-2-Edit21 juli, de nationale feestdag, is al enkele jaren de dag waarop de triathlon van Kapelle-op-den-Bos plaatsvindt. Om 17u gingen de dames van start. Veerle Leeten van Atriac kwam na 1500m als eerste aan wal in een tijd van 21’11”. Joke Coysman en Lieve Cappaert-Paulus hadden al snel een minuutje achterstand na de zwemproef. Eens op de fiets ontketende Coysman zich in haar individuele tijdrit van 40km, reed naar de kop en zou die plaats niet meer afstaan. Overwinning dus voor Joke Coysman in een tijd van 2u07’17”. Vanessa Cuyvers maakte haar zwemachterstand goed en remonteerde nog naar een 2e plaats, junior Fien Torbeyns maakte het podium compleet.

Bij de mannen nam Marc Geerts van bij de start resoluut de leiding in het zwemmen. Met een tijd van 19’25” ging hij als eerste de fiets op. Zijn achtervolgers Pieter Hélin en Gerben Vanheyste keken al snel op anderhalve minuut achterstand, maar draaide op de fiets de gaskraan helemaal open. In de 3e ronde was de achterstand weggewerkt en nam het duo over van Geerts. Marc Geerts, de betere loper van het gezelschap, liet begaan en pikte gewoon achter de trein in.

In de wissel was het direct duidelijk dat Geerts een maat te sterk was. Hij liep dan ook in zijn eentje naar de finish, in een tijd van 1u52’30’. Pieter Hélin gaf achteraf toe dat het zware inhaalmanoever op de fiets krachten had gekost, maar was toch tevreden met zijn 2e plaats in een tijd van 1u54’52”. Thomas Buyle wist zich als 3e op het podium te zetten in een tijd van 1u56’54”

 

Download hier de uitslag