Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Stefanie Adam bewijst klaar te zijn voor Hawaii
Nieuws

Stefanie Adam bewijst klaar te zijn voor Hawaii

stefanie adam bilzen

Foto: Ludo van der Put

 

Tussen de 250 vertrekkers in Bilzen voor de eerste Vlaamse 111 triatlon zaten er ook flink wat dames. Die mochten samen met de heren starten, waardoor ze het af en toe lastig kregen om tijdens de 100 km fietsen zich aan de niet-stayer reglementen te houden. Heren houden er nu eenmaal niet van om “gechickt” te worden en dus duurde het soms een tijdje eer de dames de groepen heren konden passeren. Onder andere Melanie Matthys was één van de slachtoffers. Zij kreeg al vroeg in de wedstrijd een gele kaart en mocht vijf minuten in de strafbox. Daardoor viel de wedstrijd meteen in zijn definitieve plooi. Stefanie Adam was als eerste uit het water gekomen en had al een mooie voorsprong opgebouwd op Matthys. Door de tijdstraf van Melanie kon Stefanie verder controleren. Ze bleef van start tot finish op kop en was bijzonder tevreden met deze mooie zege. “Het is toch een apart gevoel om na 100 km nog maar 10 km te moeten lopen. Het gevoel was nog niet helemaal super vandaag, maar dat had ik ook verwacht na intensieve trainingsweken. Over een week vertrek ik naar Hawaii en dit is alvast een mooie mentale opsteker. Zelf heb ik ook een paar keer last gehad van heren die plots harder gingen trappen als ze zagen dat een dame hen dreigde te passeren. In de laatste twee ronden heb ik zelfs een paar keer gas teruggenomen en vertraagd om zeker geen penalty te pakken”, aldus Stefanie.

 

 

Melanie Matthys begon na het uitzweten van haar vijf minuten penalty aan een inhaalrace, wat de toeschouwers een bijzonder spannende finale bezorgde. Caroline Devos had zich tijdens de 100 km fietsen op de tweede plaats genesteld. De tijdrijdster kreeg achter haar het duo Melanie Matthys en Magali Buytaert. De drie wisselden op niet al te grote achterstand van elkaar en dus werd het pleit voor het zilver beslecht in de 10 km lopen. Daarin was Melanie Matthys de snelste. Na La Roche pakte ze haar tweede zilveren plak op een 111. Caroline “Sporty Fox” Devos was beste veterane, maar vooral haar derde plaats stelde de Zoot-atlete bijzonder gelukkig. Magali Buytaert kon leven met een mooie vierde plaats. En op de vijfde plaats vonden we de verrassend sterke Isabelle Beckers, de ex-deelneemster aan de Isostar Challenge van VT4 van een tijdje geleden. Ze finishte toen in haar eerste halve triatlon in de 70.3 Ironman van Antwerpen en bewees in de Limburg 111 dat ze nog heel wat progressie gemaakt heeft.