Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Zelfs Boonen kan Van Houtem niet van zege houden
Nieuws

Zelfs Boonen kan Van Houtem niet van zege houden

wkbelgen bilzen

Foto: Ludo van der Put

 

Het was een opmerkelijk zicht om tussen de hardrijdende triatleten tijdens de Limburg 111 in Bilzen plots een paar onaangemelde gasten te spotten. Een aantal Belgische wielerprofs uit de WK-selectie schrok blijkbaar ook toen ze, met Tom Boonen en Johan Vansummeren op kop, midden in een 111 triatlon terechtkomen. Het jaagpad langs het Albertkanaal in Eigenbilzen is één van de geliefkoosde trainingsparcoursen van Boonen. Ze verlieten na één rondje sportief het wedstrijdparcours, misschien ook wel omdat de heren triatleten een stuk harder fietsten. Vooral Jan De Henau maakte de wedstrijd hard op de fiets nadat vroege leider Michael Dewilde een hongerklop kreeg en in de laatste twintig minuten een pak minuten aan de broek kreeg. In de achtervolging controleerde Timothy Van Houtem het verschil met De Henau. De winnaar van de 111 van La Roche wisselde uiteindelijk op twee minuten, maar de sterke loper van DTTA had dat gat halfweg het lopen al gedicht. Hij pakte zijn tweede 111-zege van het seizoen.

De 1.000 meter zwemmen viel wat langer uit. De SMO-Specialized zwemtrainer Frederik Dormaels tikte als eerste aan, samen met Anthony Devos en Gertjan Winten. De jonge Devos nam de eerste twee ronden de leidersplaats voor zijn rekening, maar na veertig kilometer nam Michael Dewilde het heft in handen. De hardrijder nam snel afstand en Devos zag met Van Houtem, duatleet Kris Steyaert en tijdrijder Kurt Wittemans een paar sterke fietsers aansluiten in de achtervolging. Vanuit de achtergrond kwam Jan De Henau, die bijna vijf minuten verloor in het zwemmen, alleen terug. Hij ging op en over het groepje Van Houtem en reed in één trek naar Dewilde. Die kon na zijn hongerklop niet meer aanpikken en moest even later ook de achtervolgers laten gaan. Michael ging door op karakter en werd nog knap zevende.

 

timothy vh

Foto: Ludo van der Put

 

Vooraan slaagde De Henau erin om twee minuten te pakken op de achtervolgers, maar dat was te weinig om ex-duatleet Timothy Van Houtem voor te blijven. Die won dan ook verdiend zijn tweede 111. De Henau hield stand voor het zilver, mede dankzij de gele kaart en de bijhorende vijf minuten penalty voor Kris Steyaert, die daardoor pas tiende werd. Voor het brons kregen we een spannende strijd tussen eerste veteraan Kurt Wittemans en de winnaar bij de beloften Anthony Devos. Devos werd voor zijn lef en doorzettingsvermogen beloond met de derde plaats. Wittemans was vierde en Glenn Vekemans bewees dat de Hawaii-vorm goed zit met zijn vijfde plaats. Sam De Bruyn werd zesde.

Van de overige favorieten verdwenen er een aantal uit de wedstrijd. Zo betekende een kapot achterwiel het einde van Frederik Sleutel. De Buffel liet het gelukkig niet aan zijn hart komen. “Liever hier pech hebben dan over drie weken in Kona”, vertelde Frederik. Ook Lowie Dewitte en Hans Raats moesten met pech uitstappen. En dan waren er nog 16 diskwalificaties wegens rode kaarten. Dat deed echter niets af aan de mooie sfeer van de allereerste Limburg 111. De nieuwe formule van Sport-Events slaat blijkbaar aan, met ruim 600 aanmeldingen voor La Roche eerder dit jaar en nu 250 vertrekkers in Bilzen. Volgend jaar trekt Sport-Events met de Limburg 111 naar het centrum van Bilzen.