Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Investeer niet in dure topkwaliteit wielen. Huur ze!
Nieuws

Investeer niet in dure topkwaliteit wielen. Huur ze!

SlipstreamWheels

Hoewel het weer anders doet vermoeden, is de lente in aantocht en het triathlon seizoen komt razendsnel dichterbij. De trainingsarbeid begint te renderen en het lichaam komt stilaan in conditie. Ook het materiaal wordt stilaan in orde gebracht om te gaan knallen. Want een topprestatie kan pas tot stand komen als alle stukjes van de puzzel in elkaar vallen. En top materiaal is één van die puzzelstukjes.

Helaas kost goed materiaal héél veel geld. Zeker in een sport als triathlon, waar je in 3 sporten moet investeren in materiaal. Het fietsgedeelte is zonder twijfel het duurste van de 3 onderdelen. Vele atleten doen zowel korte als lange afstand triathlons, stayer en niet-stayer wedstrijden. Elk type of soort wedstrijd vraagt zijn eigen specifieke materiaal. Zo is een tijdrit/triathlon fiets ideaal voor middel tot lange afstandstriathlons waar niet mag gestayerd worden. Maar met zo een fiets mag je dan weer niet deelnemen aan een stayer-wedstrijd. En om pas de echte optimale fiets voor een bepaalde wedstrijd te prepareren, vraagt elk parcours nog eens een specifiek soort wielen. Zo vraagt een kort, snel en bochtig voor een snel accellererend en stijf wiel, waar het op een klimparcours vooral het gewicht van de velg is dat de doorslag geeft. Bij middellange tot volledige triathlons is het parcours vaak glooiend met vele lange rechte stukken en minder bochten. Daar is de aerodynamica van het allerhoogste belang en ben je dus best af met hoge velgen of zelfs een vol wiel achteraan. Ben je een goeie fietser, dan haal je op de 180km van een volledige triathlon al gauw enkele minuten voordeel uit een goeie aërodynamica. (frame, wielen, helm en vooral positie).

Nu kost een set goede wielen handen vol geld (1000 a 2000€ of meer) voor iets wat je hooguit enkele malen per jaar gaat gebruiken. Want die duren wielen ga je uiteraard enkel op wedstrijd gebruiken en niet om je wekelijkse trainingkilometers af te malen. Het is dus voor de doorsnee triatleet onmogelijk om die investering te doen en een hele reeks top wielen in huis te halen.

Daarom biedt SlipstreamWheels de oplossing: sinds 2012 kan je bij SlipstreamWheels je topkwaliteit wielen huren voor een fractie van het bedrag. Je kan er terecht voor wielen van de topmerken Zipp, FFWD, Reynolds Assault en Mad Fiber. Vandaag kan je er enkel terecht voor 28″ wielen voor race- en triathlonfietsen, in de toekomst zal het aanbod ook uitgebreid worden naar mountainbikers toe. Je vindt het volledige aanbod op www.slipstreamwheels.com.

Je kan de wielen huren voor 1 dag of voor een volledige week. Via de site reserveer je je wielen. Je kan de wielen naar je toe laten verzenden, maar dan verlies je van je huurweek al gauw 2a3 dagen dat de wielen onderweg zijn met de koerier. Je kan de wielen ook zelf gaan ophalen in Oedelem bij Brugge België is een klein landje). Dat gaat sneller en heeft als extra voordeel dat je nog een woordje uitleg kan krijgen over de wielen indien je dat wenst.

Omdat het om duur materiaal gaat, wordt er wel een waarborg gevraagd. Je bent standaard verzekerd voor kleine breuk zoals een spaakbreuk, de snelspanner enz. Optioneel kan je je ook verzekeren tegen echte zware schade aan de wielen.

Heb je nog geen ervaring met verschillende wielen? Of wil je eens de verschillende wielen ervaren en testen? Ook daarvoor kan je bij SlipstreamWheels terecht. De komende maanden worden er een aantal Tryout Clinics georganiseerd. Je brengt je eigen fiets meer naar de clinic en dan kan je het verschil tussen de verschillende soorten wielen zelf aan de lijve ondervinden. Meer info over de clinics? Surf dan naar www.slipstreamwheels.com.

 

Volg SlipstreamWheels e-mail  f logo   twitter-bird-white-on-blue