Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Brydenbach, Coysman en 10 kleine negers in Leuven
Nieuws

Brydenbach, Coysman en 10 kleine negers in Leuven

podium leuven

Ondanks het feit dat de halve triatlon van Leuven door te koud zwemwater een duatlon werd, tekenden de meeste toppers wel present voor de eerste lange afstands wedstrijd van het seizoen. Naast de pech met het weer ervaarden nog heel wat atleten bijkomende pech tijdens de fietsproef. Eén voor één vielen een aantal toppers weg. En dan vooral bij de mannen, want bij de vrouwen kenden de toppers geen tegenslag. Joke Coysman nam op klinkende wijze revanche voor vorig jaar, toen ze in de laatste loopronde een klopje kreeg en naar het zilver werd verwezen door Debby Verstraeten. Die laatste nam geen risico’s na een lange blessureperiode en liet de Leuvense duatlon links liggen. Voor Coysman maakte het niets uit. Zij bracht opnieuw haar beproefde concept: de wedstrijd vanaf het begin en in het fietsen hard maken.

 

 

Na acht kilometer lopen en 78 kilometer fietsen keek Leen van den Daelen tegen een achterstand van ruim 3 minuten aan. Karolien Weuts volgde nog twee minuten verderop en had op haar beurt weer voldoende voorsprong op Caroline Devos en Magali Buytaert. De posities wisselden niet meer in de 15 km lopen en dus mocht Coysman alweer verder bouwen aan een nieuwe zegereeks. Leen en Karolien, de twee EFC-ITC dames, werden tweede en derde.

Bij de mannen kregen we wel veel positiewissels. Tim Brydenbach opende in de eerste run de debatten en kreeg Geert Janssens, Dennis Devriendt, Tim Jacobs en Seppe Odeyn mee in zijn zog. Tijdens het fietsen greep Brydenbach de macht. Eerst moest Geert Janssens afhaken met kettingproblemen. Daarna ging het licht bij Dennis Devriendt uit na een verloren drinkbus en de hieropvolgende krampen. Seppe Odeyn stapte uit met een geblokkeerd bekken en Davy Vos viel in 6de positie uit met een kapotte kettingspanner.

Ondertussen was een supersterke Glen Vekemans opgerukt naar de koppositie. De Total atleet reed echter lek in de slotronde en verloor kostbare tijd met zijn bandenwissel. Hij speelde niet meer mee voor een mogelijke zege en moest vrede nemen met een 8ste plaats. En zo kregen we vooraan een spannende strijd tussen Tim Brydenbach en Tim Jacobs die met een verschil van 30 seconden na 1 ronde lopen over het Ladeuzeplein kwamen. Het was echter de jonge Hannes Vandermoere van SMO-Specialized die voorbij SP&O’er Jacobs ging en in de slotkilometers nog dichtbij Karhu-Kipeo-MDP atleet Brydenbach kwam. Uiteindelijk kwam Hannes twintig seconden te kort.

tim leuven

Tim Brydenbach, al een keer 2de in 2011, schreef voor het eerst de halve van Leuven op zijn naam, voor Hannes Vandermoere en Tim Jacobs. Nicolas Auverdin overklaste zichzelf met een knappe vierde plaats en Kevin Van Oevelen was superblij met zijn onverhoopte vijfde plaats.