Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Pieter Helin is beste tijdrijder in La Roche, Stefanie Adam verplettert concurrentie
Nieuws

Pieter Helin is beste tijdrijder in La Roche, Stefanie Adam verplettert concurrentie

pieter La Roche

Foto Ellen Rombouts

De 111 van La Roche mocht dan zondag van lekker zomerse omstandigheden genieten, het water in de Barrage van Nisramont werd er niet echt warmer op. En dus werd al eerder deze week besloten om van de 111 een 110 te maken en het zwemmen te annuleren. In tegenstelling tot vele andere wedstrijden kregen we geen duatlon maar een tijdrit waarbij in startwaves van 15 atleten om de minuut gestart werd. In de eerste startwave zaten alle favorieten bij elkaar. Bob Martens en Yeray Luxem gaven elkaar geen duimbreed toe en kregen op niet al te grote achterstand Wouter Vander Mast en een trio met Pieter Helin, Hans Moonen en Nico Huyberechts achter zich aan.

 

Bij de dames haalde Stefanie Adam al snel de spanning uit de wedstrijd. Zij maakte de 100 km fietsen, met vier keer de beklimming van de Haussière en drie keer de klim naar Samrée, bijzonder hard en fietste de Nederlandse dames Tineke Van den Berg en May Kerstens op meer dan zeven minuten. De enige Belgische die nog enigszins gelijke tred kon houden, was Debbie Verstraeten. Zij verloor echter een pak minuten door problemen met de ketting en viel daardoor net naast het podium, al mocht ze tevreden zijn dat ze na een jaar blessureleed weer zonder problemen kon uitlopen. In de zware afsluitende run behield Stefanie Adam vlot haar leiderspositie. Ze won de 111 van La Roche voor titelverdedigster Van den Berg. Powerman-specialiste May Kerstens moest vrede nemen met het brons. Roos de Raedt knokte zich naar de vijfde plaats, vlak voor eerste veterane Caroline “Sporty Fox” Devos.

stefanie la roche

 

Bij de mannen leken we wel naar Nederlands succes af te stevenen. Bob Martens, vorige week nog aan de winst in Weert, wisselde met drie minuten voorsprong op Pieter Helin. De MDP Kipeo Karhu-atleet had zijn wedstrijd echter perfect ingedeeld en even over halfweg had Helin de Nederlander te pakken. Pieter liep vlot naar zijn eerste overwinning van het seizoen en bewees klaar te zijn voor de halve triatlon van Stein over vier weken. Bob Martens wordt daar ook één van zijn tegenstanders. De nog jonge Martens betaalde wat leergeld, maar bevestigde zijn talent met het zilver. In de strijd voor het brons kregen we een tweede MDP Kipeo Karhu-atleet op het podium. Militair kampioen Hans Moonen troefde thuisatleet Yeray Luxem af. De Sport-events atleet had naar eigen zeggen voldoende energie opgeslagen onderweg, maar toch was de laatste fietsronde er te veel aan. Hij voelde zich na afloop wel klaar voor de eerste belangrijke Xterra proef over twee weken.

Op de vijfde positie kregen we Nico Huyberechts. In volle voorbereiding op de Ironman van Zurich pakte hij de winst bij de veteranen. Koen Demyttenaere was zesde en Sam De Bruyn verbaasde vriend en vijand en zichzelf met een knappe zevende plaats.