Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
De Coysman Express dendert voort
Nieuws

De Coysman Express dendert voort

Joke Retie

Foto: Ellen Rombouts

Joke Coysman kreeg na haar indrukwekkende seizoen vorig jaar de bijnaam “Madam 16” mee, maar daar zou wel eens verandering in kunnen komen. De Oostvlaamse atlete was zondag in Retie alweer aan haar zesde overwinning van het seizoen toe. Joke domineerde, geheel volgens eigen beproefd recept, de wedstrijd en zwom, fietste en liep een serieuze voorsprong bij elkaar. Ze maakte samen met Lieve Paulus-Cappaert het verschil in het zwemmen. Estelle De Groote volgde op een minuut als derde, maar zou later niet meer meespelen. De andere favorietes Leen Vanden Daelen en Eva Kennis liepen nog meer achterstand op.

Leen knokte zich op de fiets terug naar de tweede plaats, maar in het lopen was Eva te sterk. De Trinity-atlete, die pas nog een geweldige prestatie op het EK Half Challenge in Barcelona neerzette, pakte het zilver, al was dat op meer dan vijf minuten van de ongenaakbare Madam 16.

 

In de 1/8ste triatlon eerder op de middag ging de winst naar Christine Verdonck. De atlete van Trinity is aan een sterk seizoen bezig. In Retie ging ze van start tot finish aan de leiding. De jonge Jessica Verlinden volgde na een snelle zwemproef nog in haar spoor, maar tijdens de 24 km fietsen moest de KTT-atlete afhaken. Vanuit de achtergrond kwam Birgit Massagé nog opzetten, maar de Karhu Kipeo MDP atlete moest genoegen nemen met de tweede plaats. Thuisatlete Evelien Janssens liet Den Dries in Retie ontploffen met een knappe derde plaats voor eigen volk.

 

Uitslagen Retie