Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Heemeryck en Bossuyt solo slim in Viersel
Nieuws

Heemeryck en Bossuyt solo slim in Viersel

Heemeryck

Foto: Kris Hofkens

Superspannend werd het zondag nooit in Viersel, maar desondanks waren de prestaties van Pieter Heemeryck en Lieselot Bossuyt er twee om in te kaderen. Bossuyt moest al vroeg aan de slag, want om 11u30 was er een aparte damesreeks. Lieselot had hard getraind in Frankrijk op het zwemmen en dat wierp zijn vruchten af, ook al omdat het zwemmen voor de vrouwen beperkt was tot 1.000 meter in tegenstelling tot de mannen die 1.500 meter moesten afwerken. Lieve Paulus Cappaert kwam nog als eerste boven water, maar Bossuyt ging al snel aan de leiding in het fietsen. Daarin bouwde ze een voorsprong van ruim vier minuten op met Xenia Luxem en Karolien Weuts in een pittige strijd om het zilver. Luxem was de snellere loopster en werd op ruime achterstand van Bossuyt tweede. Weuts was zeer tevreden met het brons.

 

Bij de mannen was de wedstrijd na het zwemmen al beslist. Pieter Heemeryck pakte een halve minuut en meer op de andere favorieten en na één ronde fietsen wisten Sven Strijk, Tim Brydenbach, Wouter Vander Mast en Stenn Goetstouwers dat ze voor het zilver mochten knokken. Heemeryck bleef van start tot finish aan de leiding en deed een gouden zaak voor de non-drafting ranking. Op dezelfde manier als vorige week in Izegem overklaste hij de tegenstand. Brydenbach leek op weg naar het zilver maar stond na 8 km lopen met krampen aan de zijkant geparkeerd. En zo was er toch nog zilver voor Sven Strijk (wiens broer Erik-Simon zevende werd), die als Nederlandse winnaar van Antwerpen eigenlijk virtueel Antwerps provinciaal kampioen werd, al ging die titel officieel naar bronzen Wouter Vander Mast. Stenn Goetstouwers was eerste belofte op plaats vier en Belgisch kampioen lange afstand Brydenbach knokte zich naar de vijfde plek.

 

Met het BK Jeugd B en C op zaterdag, de andere jeugdwedstijden, de sprinttriatlon en de trio-wedstrijd erbij was het een superdruk en supergezellig weekend bij KTT. Voor alle uitslagen van alle wedstrijden, checkt u deze site natuurlijk: uitslagen.3athlon.be