Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Ze zijn er klaar voor Downunder
Nieuws

Ze zijn er klaar voor Downunder

belgen mooloolaba

Marten, Sofie, Christophe en Claire (foto: Jul Clonen)

In de nacht van vrijdag op zaterdag om 3 uur onze tijd is het zo ver. Dan start voor onze Belgische internationals op de olympische afstand het nieuwe seizoen. Sinds eind februari zijn Sofie Hooghe, Claire Michel, Christophe De Keyser en Marten van Riel op stage in Goldcoast. Op 15 maart staat om 12 u. plaatselijke tijd de wereldbekermanche van Mooloolaba in Australië op het programma. En de Belgen lijken er helemaal klaar voor.

Ze zijn met zijn vier hongerig naar competitie en willen zien hoe de stages en de wintertrainingen hun vruchten afwerpen. Voor de nog erg jonge Belgische ploeg zal het vooral kwestie zijn om ervaring op te doen en te leren op het allerhoogste niveau. Want zowel bij de dames als bij de heren (met 69 deelnemers!) staat er een topveld aan de start.

U kan de wedstrijd vannacht hier live volgen. De vrouwen starten om 3 u. onze tijd. De mannen worden om 6 u. op gang geschoten. Ondertussen meldde coach Jul Clonen al dat door een cycloon in de buurt de golven in zee te hoog zijn. Daarom is, net zoals vorig jaar, besloten om in de rivier te zwemmen. Dat lijkt ons alleszins al een voordeel voor onze landgenoten.

Volgende week, op 23 maart, gaan drie Belgen verder richting Nieuw-Zeeland. Alleen Sofie Hooghe blijft nog twee weken in Goldcoast om zich verder te voorbereiden. Zij vervoegt de andere drie, die op 23 maart deelnemen in de sprintwereldbeker van New Plymouth, vlak voor de eerste World Triathlon Series race in Auckland in Nieuw-Zeeland op 5 en 6 april.