Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgische dames krijgen het gat niet dicht
Nieuws

Belgische dames krijgen het gat niet dicht

mooloolaba vrouwen

Gwen Jorgensen (foto: ITU)

De Belgische dames mochten zaterdagnacht onze tijd de spits afbijten in de wereldbeker sprinttriatlon van Mooloolaba in Australië. Claire Michel en Sofie Hooghe zwommen aan hetzelfde tempo en moesten 43″ toegeven op snelste zwemster Katie Hursey. Onze landgenotes misten de aansluiting met de kopgroep en in een snelle race slaagden ze er niet in het gat te dichten met het fietsen. Daardoor zat er niet meer in dan een 21ste plaats voor Claire en een 25ste voor Sofie. Vooral Sofie was erg ontgoocheld.

“25ste in World Cup Mooloolaba,” tweete Sofie. “Teleurstellende race. Keeg gat niet meer dicht in het fietsen. Conditie was beter dan resultaat… Jammer”, aldus Sofie.

Het werd een dubbelslag voor Team USA met Gwen Jorgensen die als enige onder het uur dook (59’55) en 15″ overhield op haar landgenote Katie Hursey. De Japanse Ueda Ai werd derde. De tijden van onze Belgische dames waren 1h03’09 voor Claire Michel en 1h04’45 voor Sofie Hooghe.

 

Uitslag