Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgen net naast podium in afvallingsrace
Nieuws

Belgen net naast podium in afvallingsrace

bertjammaer buyse

Bert Jammaer wordt 5de in Abu Dhabi (foto: Bert Buyse)

De lange afstandstriatlon van Abu Dhabi leek wel een afvallingsrace. In het zwemmen kwamen immers 10 profs samen uit het water. Daarbij onze landgenoten Bart Colpaert, Bert Jammaer en Frederik Van Lierde. De titelverdediger knapte het meeste werk op de fiets op tijdens de 200 km fietsen. En door dat harde werk werd de kopgroep gaandeweg uitgedund.

 

 

Colpie was één van de eerste slachtoffers en nadat het groepje eerst uitgedund werd tot zeven koplopers, bleven er in de wissel uiteindelijk nog vijf atleten over, met daarbij nog steeds Bert Jammaer, die het voortreffelijk deed, en topfavoriet Van Lierde. Die leek zijn race goed in te delen en ging niet meteen in op een tempoversnelling van Tyler Butterfield en Sylvain Sudrie. Samen met Bas Diederen volgde Fre op ongeveer een minuut. Maar halweg moest Van Lierde de meervoudige Nederlandse kampioen laten gaan. Vooraan bleef Butterfield de snelste en hij liep verdiend naar de overwinning in 6u43’01. Diederen ging nog voorbij Sudrie in de laatste kilometers en ook Van Lierde kwam nog dichtbij de Fransman.

Butterfield

Tyler Butterfield

Uiteindelijk moest Frederik tevreden zijn met een vierde plaats, meteen een eerste geslaagde test van het seizoen. Voor Bert Jammaer was de test ook bijzonder geslaagd. De Sandsbeach atleet veegde met een schitterende vijfde plaats alle twijfels weg die er mogelijk nog zouden geweest zijn over zijn status als topatleet. 

fvanlierde jeroensap

Frederik met Bas Diederen (foto: Jeroen Sap)

Voor Bart Colpaert werd het een zware ochtend en middag in Abu Dhabi. Colpie was goed mee in het zwemonderdeel maar moest de koplopers in de 200 km fietsen al snel laten rijden. Hij bleef nog een tijdje in het gezelschap van Eneko Llanos en wist als 8ste van de fiets te stappen. We hebben nog geen nieuws over zijn eindresultaat.

colpie abu

Bart Colpaert in Abu Dhabi (foto: Bert Buyse)

Bij de dames won Melissa Hauschildt in 7u24’47 met klein verschil. De Nederlandse Yvonne Van Vlerken werd tweede op 20 seconden.

Later volgen hier meer updates over de andere Belgen, zoals Bart Becquaert en Stijn en Joris Lankers.