Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Platte batterij kost topfavoriet de overwinning
Nieuws

Platte batterij kost topfavoriet de overwinning

Geert Herderen

Winst voor Geert Lauryssen (foto: Ellen Rombouts)

In de openingswedstrijd van het zomerseizoen zag Herderen twee topfavorieten met pech hun zegekansen verspelen. Ruben Geys zat in een goede positie toen hij ineenhaakte met Alexis Krug en één van zijn spaken brak. Voor hem en voor Alexis was het meteen over en out. Bij die andere topfavoriet, Wouter Vander Mast, hield het electronisch schakelsysteem het voor bekeken met een lege batterij. Daarmee kan je alleen nog achteraan schakelen, maar vooraan bleef de ketting na de laatste klim op de kleine plaat liggen.

 

 Wouter zette nog door in de slotronde, maar verloor anderhalve minuut op de leiders. Met de snelste looptijd knokte hij zich nog terug naar de vijfde plaats. De pech deed verder niets af aan de verdienste van winnaar Geert Lauryssen. De 185’er maakte er een superspannende strijd van in achtervolging op de MPD-Karhu-Kipeo Nederlander Terence Olaria. Die trok er op de fiets samen met ploegmaat Stef Verachten vandoor. Een indrukwekkende Bob Martens kwam in de finale van de 20 km fietsen nog terug en wisselde als eerste. Maar al snel nam ZerOD-Dolphin Olaria de koppositie over. Met 20″ voorsprong op Laurijssen en 30″ op een ontketende Yeray Luxem kregen we een superspannende loopproef. Pas in de voorlaatste bocht kon Lauryssen het gat dichten. “Ik zette meteen een versnelling om Olaria mentaal te breken en dat werkte”, vertelde Geert. Na de Trinity wintertriathlon was het de tweede overwinning in drie weken tijd voor de poulain van Marc Herremans. Olaria pakte het zilver en offroader Luxem was goed voor brons. Bob Martens pakte een welverdiende vierde plaats.

Christine Herderen

Christine Verdonck fietst weg van de tegenstand in Herderen (foto: Kris Hofkens)

Bij de dames zorgde de Belgische jeugd voor een topprestatie in het zwemmen, met Belgische kampioene Jeugd A Lone Meertens op kop. Zij mocht als eerste aan het fietsen beginnen, maar zag op het heuvelachtige parcours al snel Christine Verdonck voorbijkomen. De Trinity atlete pakte ook al stevig uit in de wintertriatlon van Brasschaat en etaleerde in Herderen haar fietskunsten. Ze reed een minuut weg van Meertens en stond die voorsprong niet meer af. Winst dus voor Verdonck, voor de talentrijke Lone Meertens. Birgit Massagé vervolledigde, een week na haar zege in Retie, het podium op drie.

Christine Verdonck was niet supertevreden. “Mijn zwemmen ging eigenlijk niet zo goed als gepland, maar op de fiets kwam ik er vlot op en over. In het lopen kreeg ik nog even de indruk dat Lone dichterbij aan het komen was, waardoor ik alsnog vol ben doorgegaan. Maar dat waren dan weer waardevolle kilometers voor de komende weken”, aldus de Trinity kopdame.

Bij de jongens juniores liet Dante Van Hooydonck zien dat zijn stap van wielrennen naar triatlon de juiste is. Hij pakte het zilver in zijn categorie. Er zit nog progressie in bij de zoon van Edwig, dus hou hem de komende tijd maar in de gaten.

Een video verslag volgt later op zondagavond.

 

Uitslag