Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Brownlees kloppen onze landgenoten
Nieuws

Brownlees kloppen onze landgenoten

Brownlees Abu Dhabi

De Brownlees aan kop in Abu Dhabi (foto: Bert Buysse)

Met 100 km fietsen kan je nauwelijks van een korte afstand spreken, maar in Abu Dhabi doen ze het toch. En op die afstand waren de olympische broertjes Brownlee onstopbaar. Al meteen na het zwemmen hadden Johnny en Alistair een mooie voorsprong op de rest van het veld. Onze landgenoten deden het perfect. Pieter Heemeryck moest slechts 57 seconden toestaan en stapte als 5de op het droge. Ook Bart Aernouts wist het verschil te beperken. Hij volgde als 14de op 2’37.

 

 

In de 100 km fietsen kwam achter de Brownlees alles samen. Heemeryck fietste een tijdje in vierde positie, maar zag onder andere Aernouts terugkomen, samen met Schildknecht, Wild en Buckingham. Die laatste vier gingen er stevig tegenaan in de laatste 10 km lopen. Ze namen een voorsprong van 20″ op Heemeryck.

brownlees streep abu

Broederlijk over de streep (foto: Abu Dhabi Tri)

Vooraan liepen de Brownlee broertjes samen over de finish. Alistair kreeg de overwinning toegedicht. Bart Aernouts moest het in een langgerekte spurt afleggen tegen Ruedi Wild en kwam net 12″ te kort voor het podium. Hij eindigde op 4’50 van de Brownlees. Pieter Heemeryck werd 7de. De Oilservice atleet had 6’42 achterstand.

Bart Aernouts was tevreden over zijn wedstrijd: “Spijtig dat mijn zwemstart iets te traag was om bij Ronnie te blijven. Maar ik had ook wel verwacht dat ik tijd zou verliezen in het zwemmen. Het eerste uur op de fiets heb ik alles gegeven. Toen ik bij de groep geraakte, was het beste er dan ook af. Ik heb nog wel een poging gedaan om van de groep weg te geraken, maar uiteindelijk moest ik ook passen toen Ronnie demarreerde. Ik heb geprobeerd zo hard mogelijk te lopen, maar uiteindelijk was Wild iets sneller. Zo werd het een goeie wedstrijd, maar nog niet super. Die topconditie wil ik vooral te pakken hebben voor de Ironman van Nice in juni.”