Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgische mannen lang mee met kopgroep
Nieuws

Belgische mannen lang mee met kopgroep

Mooloolaba mannen

Zwemstart in Mooloolaba (foto: ITU)

In het Australische Mooloolaba zijn de mannen vanochtend Belgische tijd ook aan hun wereldbekerseizoen begonnen. De twee Belgen deden het uitstekend. Marten Van Riel kwam als 15de uit het water en Christophe De Keyser volgde als 22ste op 13 seconden van de kop. De twee blauwhemden kwamen terecht in een enorme kopgroep van 55 atleten.

 

 

Marten en Christophe konden zich goed handhaven vooraan tijdens de 20 km fietsen en doken in de kopgroep de tweede wissel in. Daarna volgde er een verschroeiende sprint van vijf kilometer. Mario Mola en Richard Murray duwden het tempo explosief de hoogte in en zetten de rest van het veld op achterstand. In de laatste kilometer ging Mola er staalhard vandoor. Hij pakte de eerste wereldbekerzege van het seizoen in een schitterende tijd van 54’18. Murray werd tweede op 18 seconden. Sven Riederer werd op 46″ derde.

Mario Mola

Mario Mola wint (foto: ITU)

Voor onze jonge landgenoten ging het in de lange loopspurt nog iets te snel, maar Marten Van Riel mocht uiteindelijk blij zijn met zijn 35ste plaats op 2’16. Ook Christophe De Keyser deed het niet onaardig in deze sterkbezette wedstrijd. Hij werd 42ste op 2’36.