Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Alweer een kleine België-Holland
Nieuws

Alweer een kleine België-Holland

Filip v cr bergen op zoom

Filip Van Craenenbroeck wint in Bergen Op Zoom (foto: Atriac)

In het tweede onderdeel van het Haverkamp zwemlopencircuit werd het weer een kleine België-Holland. Net als vorige week in Roosendaal, trokken ook dit weekend weer heel wat triatleten uit Antwerpen en de Kempen de grens over voor de zwemloop van Bergen op Zoom. De langste afstand werd van start tot finish gedomineerd door Filip Van Craenenbroeck.  Na 1000 meter  zwemmen vertrok de ATRIAC atleet met een voorsprong van één minuut op  de Nederlander Remy Vasseur.

 

Die werd kort daarop gevolgd door Kris Vermeiren uit Loenhout (vorige week ook al 2e in Roosendaal). Deze posities wijzigden niet meer tijdens de afsluitende 10 km lopen, zodat er opnieuw 2 belgen op het podium stonden.

 

Op de korte afstand kwam het tot een sprintduel tussen Sietse de Jong (Triathlon Breda) en Joppe Wuyts van het nieuw Triatlonteam DCM-Heylen-Vastgoed uit Herentals. De jonge Nederlander mocht op het hoogste schavotje plaatsnemen. De plaatsen 3 tot en met 7 werden verder allemaal bezet door onze landgenoten Robbe Janssens, Jens Van Looveren, Jesse Lormans, Lars Baeyens en Yannick Plaetevoet.

Bij de vrouwen won Eline Desaunois uit Sint Niklaas de korte en Lotte de Vet uit Wuustwezel de lange zwemloop. Lotte haalde het met een straat voorsprong op Brigitte Tuinzaad en Thea Segeren.

 

Met dank aan Joppe Wuyts voor het uitgebreide verslag!