Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Krampen houden Uplace BMC van zege
Nieuws

Krampen houden Uplace BMC van zege

Helle Frederiksen Credit Bert Stephani 7

Helle Frederiksen (foto: Bert Stephani)

In een druk triatlonweekend kon het Belgisch internationale Uplace BMC Pro triathlon team bijna aan het feest in de 70.3 van Monterey, maar krampen beslisten er anders over. Helle Frederiksen leek op weg naar de overwinning. Na een sterk zwemonderdeel lag ze zowat de hele tijd tijdens het fietsen aan kop, tot ze door krampen niet meer mee kon met Wurthele. De Canadese Heather Wurthele won de wedstrijd in 4u07’47 en hield Frederiksen op bijna zes minuten. Caitlin Snow werd derde.

Bij de mannen won Tim Don voor de Mexicaan Francisco Serrano en Ben Hoffman. Na de wedstrijd was Frederiksen tegelijk opgelucht en ontgoocheld. “Ik ben blij dat het er op zit. Dit was zwaar. Ik wou heel erg graag winnen, maar mijn lichaam dacht daar blijkbaar anders over. Ik begon nog maar net te lopen, toen ik de krampen meteen voelde. Heel mijn rechterkant, van mijn hamstring tot mijn kuit en enkel was helemaal verkrampt. Het werd dus overleven en proberen de tweede plaats vast te houden.” aldus Helle.