Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jan Meysmans laat Zofingen voortaan links liggen
Nieuws

Jan Meysmans laat Zofingen voortaan links liggen

Zofingen Jan Meysmans

Zofingen is het Hawaii van de duatleten. Er is geen andere wedstrijd die zo lang is en net dat maakt Zofingen ook zo zwaar. Zofingen is ook de plaats waar Jan Meysmans wereldkampioen werd in zijn age group en waar hij vorig jaar ondanks een mindere race nog zilver pakte. Meteen zijn laatste medaille op het WK Powerman. “Na vele maanden van twijfel een moeilijke knoop doorgehakt.”

 

 

“Ik heb geluisterd naar de raad van mensen die op sportgebied verstandiger zijn dan ik (Jesse Van Nieuwenhuyse en Arman Vandersmissen),” vertelt Jan. “Om mijn zwakke rug te sparen en daardoor hopelijk mijn ‘houdbaarheidsdatum’ voor duatlon & triatlon te verlengen, heb ik, ondanks een lopende aanmelding, beslist niet meer deel te nemen aan het WK LD duatlon Zofingen. Mijn langste afstanden zullen vanaf nu de klassieke Powerman afstand en de halve triatlon zijn. Maar er is ook een leuk voordeel aan deze beslissing: vanaf nu zal mijn wedstrijdkalender extra ‘azzurro’ getint zijn”, aldus de DTTA-atleet die vorig jaar in Arona zijn liefde voor halve triatlon op pittige Italiaanse parcoursen ontdekte.

Jammer dat we de Froggy Line – JesseVN Sportscoaching atleet niet meer in Zofingen (als atleet) zullen zien, maar we hebben des te meer begrip voor zijn verstandige beslissing.