Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Marten Van Riel loopt richting top in New Plymouth
Nieuws

Marten Van Riel loopt richting top in New Plymouth

new pl men

Tussen de 76 deelnemers aan de tweede ITU wereldbekermanche in New Plymouth vonden we heel wat grote namen. De ambities van onze landgenoten Marten Van Riel en Christophe De Keyser waren dan ook eerder bescheiden. Maar de twee jonge Belgen deden het uitstekend in Nieuw-Zeeland. Vooral Marten Van Riel mocht supertevreden zijn. Hij liep in een zeer snelle wedstrijd naar een knappe 25ste plaats.

 

 

Marten finishte op een ruime dertig seconden van een top-10 plaats en dat opent perspectieven voor de toekomst, en dat met name voor de eerste World Triathlon Series wedstrijd van het seizoen, op 7 april in Auckland. Christophe De Keyser werd 52ste. Hij kwam op 19 seconden van Marten uit het water en slaagde er niet in om vooraan terug te keren.

Voor de overwinning kregen we in New Plymouth een strijd tussen Javier Gomez en de winnaar van de eerste wereldbekermanche, vorige week in Mooloolaba, Mario Mola. Die laatste haalde het in de spurt en pakte zijn tweede zege op een week tijd.

Marten Van Riel was uiteraard tevreden. “Vandaag was het de 2e WorldCup wedstrijd van het seizoen. Na al enkele weken te hebben kunnen trainen in perfecte omstandigheden was ik klaar om revanche te nemen voor mijn iets mindere prestatie van vorige week,” legt Marten uit. “Het beloofde niet gemakkelijk te worden met een nog sterker deelnemersveld dan vorige week. 78 atleten stonden klaar om het water in te vlammen! Ik was niet goed weg met de zwemstart. Heel de zwemproef moest ik hard knokken om een goede positie te behalen. Rond de 20e plaats kwam ik uit het water, maar door een slechte wissel moest ik de eerste van vier fietsronden stevig rijden om in de eerste groep te zitten.”

“Na 1 ronde zat ik in de eerste groep van ongeveer 50 man. De rest van de fietsproef was supersnel en onrustig met enkel valpartijen. Met een groot peloton van 45 man kwamen we in de wisselzone. In tegenstelling tot vorige week vond ik direct de goede loopbenen en kon ik een 25e plaats halen. In dit deelnemersveld ben ik tevreden met deze plaats! Ik verloor veel minder tijd op de eerste loper (Mario Mola) dan vorige week. De 10e plaats was slechts 30 seconden voor. Hopelijk een even goed gevoel binnen 2 weken in de World Triathlon Series in Auckland!” aldus de jonge 185-er.