Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jimbo klopt sterk deelnemersveld in Berendrecht
Nieuws

Jimbo klopt sterk deelnemersveld in Berendrecht

Jim thijs wint

Het heren senioren podium met Wouter Wuilmus, Jim Thijs en Jan Verboven (foto: Guy Wuilmus)

Ze mogen stilaan weer helemaal schrik beginnen krijgen van Jim Thijs. Dit weekeinde zette de Overijse Offroader alweer een knalprestatie neer. Jimbo won de cross-duatlon van Berendrecht. Wouter Wuilmus deed er nochtans alles aan om Jim het vuur aan de schenen te leggen, maar Thijs was te sterk en liep en fietste verdiend naar de overwinning. 

Jim Thijs begon aan de eerste loop van 3,8 km, maar eindigde als laatste. Nadien begon hij met de mountainbike aan een 22 km lang vlak, maar bochtig parcours. Jim maakte deel uit van de kopgroep bestaande uit vijf man. Deze situatie bleef behouden tot aan de laatste 5 km van het mountainbike gedeelte. Daar bleven er drie overeind waaronder Jim zelf en Wouter Wuilmus. Met drie begonnen ze aan de tweede loopproef. Wouter Wuilmus ging snel van start waardoor Jim op achtervolgen was aangewezen. Na 1 km haalde Jim Wouter in en liepen ze samen aan de leiding. Na een tijdje versnelde Jim zodanig dat Wouter moest lossen. Jim wist zijn voorsprong goed te behouden. Uiteindelijk ging hij als eerste alleen over de finish. Wouter Wuilmus eindigde als tweede. Jim Thijs: “Ik ben zeer tevreden met deze overwinning. Dit was een positief begin voor wat er nog moet komen dit seizoen.” Kris Driessens werd derde.

jim berendrechtBij de dames was de winst voor Silke Baümer. De Atriac-atlete haalde het van Tonia De Boever en Elke Frix.

 

Uitslagen