Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Update: SuperPhie 12de in Oceanside en Joerie lek
Nieuws

Update: SuperPhie 12de in Oceanside en Joerie lek

superphie oceanside

Superphie in Oceanside (foto: Patrick Hamilton)

De 70.3 Ironman van Oceanside kreeg als eertse grote race en met een ruime prijzenpot een stevig deelnemersveld bij elkaar. Onder hen ook Sophie De Groote en Joerie Vansteelant. Superphie kende een redelijke seizoensstart met een 12de plaats. In het zwemmen moest ze vier minuten toegeven op Julie Dibens en Jennifer Spieldenner. Dat gat kreeg ze in het fietsen niet meer gedicht. Ze legde in 4u43’46 op de 12de plaats. De winst ging naar Heather Wurthele, die de halve triatlon in 4u13’12 aflegde. Ze had ruim een minuut voorsprong op Heather Jackson. Meredith Kessler werd derde.

 

 

Bij de mannen pakte Jan Frodeno nog eens ouderwets uit. Hij won in 3u49’25 en zette Andy Potts op bijna drie minuten. Sebastian Kienle werd derde. Joerie Vansteelant werd 40ste in 4u28’17. 

Het zwemmen verliep voor allebei vrij vlot.  Joerie kon aanpikken bij een groepje van 4 en klom op 7′ van topzwemmer Andy Potts aan wal.  Dit geeft zeker zijn huidige niveau weer. Na even bekomen van het koude water begon hij aan zijn achtervolging.  Hij kon mooi opschuiven en voelde zich alsmaar sterker worden.  Iets voorbij halfweg voelde hij echter dat de druk op zijn achterste band traag verminderde.  Stoppen dus en proberen vervangen.  Dit liep echter niet van een leien dakje.  Na ook wat problemen met CO2 patroon kon hij pas na 20′ zijn weg verder zetten.  Een mooi resultaat zat er uiteraard niet meer in, maar gelukkig kon hij vlot uitlopen en werd zo 21e prof. Er zat veel meer in, dus wordt het uitkijken naar zijn volgende race, de Halve Ironman in Mallorca op 10 mei.

Sophie was intussen bezig aan een solide fietsonderdeel.  Nog niet de power die ze zou willen, maar ze kon richting een 12e plaats fietsen.  Het lopen verliep eerder moeizaam, maar ze kon haar positie behouden en zo is de kop eraf. “Blijven verder werken en dan komen de mooie resultaten er aan!” was de conclusie van coach Tim De Vilder wiens toekomstige vrouwtje Roos De Raedt het overigens schitterend deed in de Grand Raid van Berismenil.